taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
anunt masina cusut gherla

Atenție la țeapa cu mașina de cusut, au apărut din nou anunțuri prin oraș, cum sunt înșelați oamenii

O metodă veche de câțiva ani reușește să înșele oamenii, care rămân cu banii dați și cu buzele umflate. Este vorba despre înșelăciunea cu mașina de cusut.

În cursul zilei de joi, pe stâlpii din oraș au apărut anunțuri prin care se anunță că un colecționar german  cumpără mașini de cusut vechi, pentru care oferă 50-60.000 de euro, cu plata pe loc.

Cum funcționează șmecheria

Odată contactată de cei interesaţi, persoana care răspunde la telefonul mobil cu numărul aflat pe afiş, susţine că oferă suma de bani respectivă pe o maşină de cusut numai dacă aceasta are o anumită vechime și dacă are și un document de autenticitate.

Vânzătorul transmite telefonic seria maşinii de cusut, aşa-zisului colecţionar german, care o ,,verifică” şi confirmă că anul fabricaţiei este cel bun.

Întrucât proprietarul nu deţine un act de provenienţă sau autenticitate pentru maşina de cusut, ,,colecţionarul” se oferă să îl ajute pe acesta să intre în posesia unui astfel de document, contra cost, punându-i la dispoziţie datele de identificare ale unei persoane. Persoana necunoscută indicată de colecţionar îi comunică proprietarului faptul că îi poate oferi documentul solicitat contra unei sume de bani, care ajunge la câteva mii de euro.

Vânzătorul se întâlneşte cu deţinătorul documentului de provenienţă, sau cu o altă persoană trimisă de acesta, de regulă într-o localitate dintr-un alt judeţ, şi îi înmânează acestuia suma de bani solicitată, în schimbul aşa-zisului act de autenticitate.

Astfel, proprietarul încearcă să obţină 50.000-60.000 de mii de euro de la aşa-zisul colecţionar german, care nu mai răspunde însă la telefon şi nu apare la întâlnire pentru a lua maşina de cusut şi a-i înmâna banii promişi.

Păgubitul îşi dă seama că totul a fost o înşelătorie în care el a plătit un preţ uriaș pe un înscris lipsit de valoare şi că de fapt colecţionarul german de la telefon, pe care nu l-a văzut niciodată, a fost complice cu persoana care i-a vândut aşa-zisul act de autenticitate.

anunt masina cusut gherla

foto: cititori

Deoarece modul de operare este foarte bine gândit şi păgubitul poate foarte greu să demonstreze că a fost înşelat, cel mai înţelept lucru pentru cei care ar putea fi tentaţi să intre în astfel de afaceri este precauţia.

De obicei infractorii grăbesc vânzătorul, pentru a nu avea timp să fie atent la toate aspectele afacerii.

Dacă sunteţi tentaţi să intraţi în astfel de afaceri, gândiţi-vă bine la riscurile de a fi înşelaţi prin modul de operare expus. Dacă totuşi doriţi să faceţi o astfel de afacere, cereţi-le partenerilor de afaceri cât mai multe date de identificare (cărţi de identitate, paşapoarte, orice acte oficiale) care să vă asigure că au identitatea pe care o pretind.

Nu încercaţi să câştigaţi bani mulţi şi rapid din afaceri care par dubioase. Experienţa ne învaţă că foarte rar aceste afaceri sunt şi cinstite.

sus(29)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns