ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
awb fals

Atenție la Făt-Frumos, te îmbrobodește pe Facebook, apoi îți ia banii. Cârligul cu care te cucerește definitiv – VIDEO

Fetele și femeile, mai ales cele singure, dar nu numai, pot cădea ușor victime în fața unor bărbați frumoși și bogați, cum se prezintă aceștia pe Facebook. În realitate, scopul acestora este de-a dreptul ticălos, acela de a profita de naivitatea reprezentantelor sexului frumos. Și cum luna februarie este, prin tradiție, dedicată iubirii, escrocii de ocazie profită acum la maximum.

Cea mai recentă întâmplare de acest fel s-a produs zilele acestea, la Gherla. O tânără a fost abordată pe rețeaua de socializare, cu vorbe mieroase, cu laude măgulitoare și, după câteva dialoguri, cu declarații de dragoste și intenții de iubire veșnică. „De când ți-am văzut poza pe Facebook, nu mă pot gândi decât la tine!”, este una dintre replicile care înmoaie instantaneu o ființă fragilă, însetată de amor.

Giovanni, pentru că așa se numește Făt-Frumos din această poveste, are la profilul de pe rețeaua de socializare fotografii cu un tânăr doctor, pe care tinerele și-l imaginează rapid ca fiind iubitul perfect, care le va duce pe tărâmul fericirii.

Giovanni se declară medic chirurg italian, care lucrează în Irak, în cadrul United Nations Peacekeeping, o organizație din cadrul Națiunilor Unite care ajută țările aflate în război.

Când este solicitat să vorbească la telefon, „chirurgul” spune că nu poate, pentru că operează zi și noapte și că sunt condiții foarte stricte în baza militară unde lucrează.

După câteva zile de discuții presărate cu declarații de dragoste, Giovanni apelează la ajutorul noii iubite și îi spune că vrea să trimită acasă, in Italia, economiile făcute, vreo 200.000 de dolari. Numai că unde se află el e război, băncile sunt închise, iar singura soluție ar fi să trimită un colet cu banii câștigați prin muncă cinstită partenerei din România, urmând să îi recupereze de la aceasta ulterior.

O atenționează că s-ar putea să aibă de plătit taxe poștale, dar că, pentru gestul ei, va primi un inel cu diamante. Dovada că totul e adevărat: doctorul trimite și un filmuleț, cu un inel care sclipește de îți ia ochii, care mâine-poimânine va sta pe degetul iubitei.

Banii urmează să fie trimiși cu un curier diplomatic, mai spune el, și le trimite un AWB (document de expediere). Aceasta trebuie să fie dovada că banii, într-adevăr, sunt pe drum.

Șocul cel mare pentru femeia din Gherla a venit la scurt timp. Luni dimineață a primit un email și un sms, trimis de pe un număr de telefon din Turcia, prin care este anunțată că are de ridicat un colet și că taxele poștale sunt de 2600 de euro. Un mărunțiș, față de inelul cu diamante, care valorează milioane.

sms fake

Aici povestea se oprește, pentru că victima din Gherla a înțeles că i se pregătește o țeapă de zile mari.

În urma unor verificări sumare, s-a descoperit un caz asemănător, petrecut tot zilele acestea, la Dej, unde același chirurg a contactat o persoană de sex feminin, cu aceleași replici și cu același inel-cadou. Aceasta a scăpat mai ieftin: a fost anunțată că are de plătit doar 1600 de euro. Și mai sunt și alte cazuri.

Alte verificări au dus la noi detalii. Pe baza fotografiilor trimise de „Giovanni”, a fost găsit pe Facebook un doctor din Venezuela, care are postate exact aceleași poze. Cel mai probabil, de pe profilul acestuia au fost luate fotografiile care trebuiau să convingă că, peste noapte, într-un colț de lume, așteaptă iubirea vieții.

Metoda escrocilor sentimentali este una destul de ingenioasă și foarte convingătoare. Femeile care sunt abordate de astfel de personaje trebuie să își dea seama rapid că singurul lor scop este acela de a le lua banii și că Făt-Frumos e doar în poveștile de adormit copii.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns