taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
expozitie turcia

Arta populară din Gherla reprezentată în Turcia

Vara este perioada marilor târguri şi expoziţii internaţionale de meşteşuguri populare. De la aceste manifestări culturale nu puteau lipsi nici reprezentanţii Asociaţiei artizanilor din municipiul Gherla, recent înfiinţată.

Duopă o primă expoziţie colectivă la Centrul Turistic Gherla, doi dintre cei mai talentaţi membri ai acestei grupări artistice gherlene, Filep Ezsébet şi Molnár Anna, s-au aflat zilele trecute în Turcia, unde au participat la două mari târguri de artizanat de la Istanbul şi Büzükcekme. În ultima localitate era în plină desfăşurare tradiţionalul festival al culturii şi artei, aflat la cea de a 18-a ediţie.

molnar anna filep erzsebet turcia

foto: Facebook

În ambele oraşe, reprezentantele municipiului Gherla au expus cusături populare – Filep Erzsébet şi ceramică armenească – Molnár Anna. Exponatele lor s-au bucurat de interes pe meleagurile din Turcia, unde arta românească a fost totdeauna mult apreciată.

Filep Erzsébet a mai fost prezentă în ultimii ani cu lucrări la târguri internaţionale la Budapesta şi Londra, dar și în ţară.

Szekely Csaba

sus(4)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns