taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
dosar acte

Aproape 200 de angajați DGASPC Cluj ar putea fi trimiși acasă, s-a anunțat reducerea personalului, angajații suspectează că în spate sunt alte interese

Mai mulți angajați ai DGASPC au distribuit luni pe rețelele sociale un mesaj prin care se trage un semnal de alarmă: îi pândește șomajul. Ei suspectează că în spatele anunțatei reorganizări a instituției din subordinea Consiliului Județean Cluj ar sta de fapt alte interese.

Totul ar fi pornit de la războiul dintre Alin Tișe și fostul director general al DGASPC, Daniel Tămaș. Acesta a fost demis într-un final, după mai multe controale în urma cărora s-au descoperit nereguli, iar la conducere a fost instalată Nicoleta Molnar.

În luna iulie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, anunța reorganizare la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.  „DGASPC se va reforma din temelii. Am gândit o reorganizare care să pună accent pe beneficiari. Mai puțini șefi, mai multa eficiență. Voi propune reducerea posturilor de conducere cu 70%, a directorilor cu 60%, a șefilor de servicii cu 80%, reducerea structurilor existente cu 64%, creșterea posturilor de execuție cu 14%”.

Alin Tișe mai spunea atunci că un proiect de hotârăre în acest sens urma să fie suspus la vot în Consiliul Județean în luna august, lucru care nu s-a întâmplat.

Angajații instituției spun că justificarea reorganizării DGASPC, prin eliminarea a 184 de posturi, a fost făcută cu argumente vagi: valorile și principiile generale ale sistemului de asistență socială, creșterea calității actului administrativ, îmbunătățirea modalităților de prestare a serviciilor, utilizarea resurselor de care dispune la capacitate maximă și în condiții de eficiență etc.

Angajaților li s-a transmis că instituția nu ar fi profitabilă pentru Consiliul Județean. „De parcă ar avea scop să producă profit!”, spun aceștia, nedumeriți. „Directorul general Nicoleta Molnar și-a asumat personal nota de fundamentare pentru reogranizare, dar nu a discutat deloc cu angajații. Ni s-a spus că dacă reorganizarea, care ar fi una experimentală, nu merge, s-ar putea să se revină la forma actuală. Numai că, între timp, unii vom rămâne pe drumuri!”

Bănuiala oamenilor este că sunt vizați de fapt pentru demitere șefii de servicii și de centre. Ei reclamă faptul că sindicatul, care percepe taxă lunară, nu a luat nicio poziție față de drepturile angajaților că că ar fi făcut blat cu Consiliul Județean. „De demisie ar urma să scape doar șeful de sindicat și șefa centrului de la Recea Cristur, soția primarului PNL de acolo”

Luni dimineață a avut loc ședința Colegiului Director al DGASPC Cluj, care a avut pe ordinea de zi votarea eliberării  avizului consultativ privind reorganizarea, modificarea organigramei și a statului de funcții, avizul consultativ privind regulamentul de organizare și funcționare ale aparatului de specialitate și a serviciilor sociale ale DGASPC.

Din 51 de persoane cu drept de vot, mai mult de jumătate, 27, au respins avizul, 10 au votat pentru, iar restul s-au abținut. Dar, fiind vorba doar despre un aviz consultativ, angajații care se împotrivesc reorganizării spun că, mai mult ca sigur, acesta nu va fi luat în considerare când va ajunge la votul din Consiliul Județean, unde Alin Tișe controlează o majoritate confortabilă.

„Pe perioada pandemiei, Consiliul Județean nu și-a trimis oameni în teren decât în scop de control, nu să vadă situația și să ajute. Nu se gândesc că vor trimite acasă muncitori, asistente sociale, psihologi, șoferi, bucătari, medici, în prag de iarnă. Cei care vor rămâne în funcție nu vor face față, acum, când valul pandemic crește în fiecare zi. Vor fi supraîncărcați, vor lucra suplimentar, cu riscul degradării sănătății, sunt consecințe pe teremen lung. Impactul direct va fi asupra beneficiarilor, care nu vor putea primi servicii de îngrijire ca acum. Se urmărește doar aspectul financiar al situației, nu se ține cont de oameni!”, consideră angajații.

Angajații mai aduc ca argument al împotrivirii lor și ordonanța care suspendă concursurile pe perioada de alertă. „Cum și când vor organiza concursuri?”

În urma reorganizării ar urma să fie trimiși acasă:

– 80 de angajaţi (personal contractual) care deservesc beneficiarii din centrele de protecţie subordonate DGASPC Cluj şi ocupă posturile de asistenţi sociali, psihologi, medici, educatori, îngrijitori copii şi persoane dependente, administratori, contabili, economişti, şoferi, paznici, magazineri, bucătari, muncitori calificaţi şi necalificaţi;
– 64 de funcţionari publici din serviciile de specialitate ale DGASPC Cluj, angajaţi pe posturile de asistenţi sociali, psihologi, economişti, specialişti în administraţie publică, resurse umane, relaţii cu publicul beneficiar de servicii sociale;
– 14 angajaţi în funcţii de coordonare ale serviciilor de specialitate ale DGASPC Cluj: servicii pentru copii, adulţi, evaluare complexă a copiilor/adulţilor cu handicap, economice, juridice, resurse umane, achiziţii, tehnic-administrativ;
– 26 de angajaţi pe posturile de conducere ale centrelor DGASPC Cluj: centre pentru copii/tineri, copii cu dizabilităţi, persoane adulte cu dizabilităţi, vârstnici.

În total, este vorba despre 184 de posturi care ar urma să fie reduse. La Gherla, de exemplu, ar urma să își piardă locul de munca în jur de 20 de persoane. În cele patru centre din oraș sunt beneficiari aproximativ 200 de copii și adolescenți.

Oamenii spun că potrivit informațiilor care se vehiculează în instituție, după reorganizare, urmează externalizarea serviciilor. Practic, acestea ar urma să fie preluate de firme private, ONG-uri, asociații sau fundații.

***

„184 de angajați ai DGASPC Cluj sunt în risc de disponibilizare dacă ședința ordinară a Consiliului Județean de la sfârșitul acestei luni aprobă propunerea de reorganizare a instituției. Actuala conducere a DGASPC Cluj a abdicat de la a apăra angajații din subordine și a fost de acord cu decizia Președintelui CJ de a reorganiza întreaga instituție.

Următorul pas natural al acestei manevre de destructurare a DGASPC Cluj ar putea fi externalizarea serviciilor, ceea ce înseamnă că alți cca 1.000 de angajați își vor pierde locurile de muncă, într-o perioadă cu mari incertitudini, după ce această instituție a fost timp de peste un an în prima linie a eforturilor de gestionare a crizei Covid.

Planul de reorganizare a fost vehiculat de Președintele Consiliului Județean Cluj, dl. Alin-Păunel Tișe, încă din anul 2016. Dl. Tișe a conceput un plan absurd de reorganizare a DGASPC, transformând instituția în miza unor jocuri politice locale. Situația declanșată de criza pandemică la începutul anului 2019 nu a făcut decât să întârzie acest plan, deși dl. Tișe a recunoscut în mai multe rânduri că angajații DGASPC Cluj au făcut eforturi uriașe pentru a gestiona criza pandemică, asumându-și cu curaj și profesionalism responsabilitatea pentru viața beneficiarilor, care, nu în puține cazuri, sunt persoane cu diverse grade de handicap, cu nevoi și vulnerabilități specifice. Dl. Tișe pare să fi uitat deja acest lucru.

Planul dlui Tișe a fost bine ticluit. După contractarea și plătirea din bani publici a unei firme externe, parteneră directă a CJ Cluj, specializată în auditări financiare, în luna ianuarie 2021, s-a efectuat un audit exclusiv financiar asupra DGASPC Cluj, desfășurat on-line și fără nicio vizită în teren sau vreo discuție cu personalul angajat în centre. Compania de audit a beneficiat de sprijinul direct al actualei conduceri a DGASPC Cluj și a Sindicatului ,,Unirea”, care s-a implicat fără a cere vreodată opinia vreunui membru al sindicatului și care a uitat că menirea sa este de a apăra interesele angajaților.

Reformarea DGASPC Cluj nu poate însemna distrugerea sau destructurarea instituției. Angajații DGASPC Cluj doresc o reformă corectă, transparentă, predictibilă și corectă, nu jocuri politice fără nicio legătură cu profesionalismul și grija pentru oameni”, este mesajul angajaților.

La sfârșitul lunii septembrie are loc ședința Consiliului Județean Cluj, unde ar putea fi suspus la vot proiectul reorganizării DGASPC.  Dacă acesta va fi adoptat în forma propusă, angajaților le mai rămâne soluția contestării la Prefectură și la Minister.

sus(21)jos(7)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?