hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

Anul Nou nu e Fericit pentru toți. O mamă disperată, un copil cu tumoare la maxilar

Strigătul de ajutor al unei mame care nu mai știe ce să facă cu copilul ei bolnav se îndreaptă spre cei care pot să-i fie alături la greu.

Darius este un băiat de 8 ani din Gherla, iar necazurile au apărut în urmă cu un an. „Am fost cu el la un cabinet stomatologic, pentru că avea dureri de dinți”, a povestit mama lui. „După extracție au început durerile, se plânge mereu că îl dor oasele”.

După o altă vizită la medic, în vara trecută, medicii i-au descoperit copilului o tumoare la maxilar. A urmat o operație la Cluj, care a rezolvat problema doar pentru scurt timp, pentru că tumoarea a reapărut. „Medicul care l-a operat prima dată mi-a spus că dacă l-ar fi operat din nou, ar fi fost în zadar. Mi-a explicat că osul crește și ar fi necesară o operație complicată, prin care să-i descopere toată mandibula și că dacă i-ar fi atins un nerv, ar putea să-i provoace pareză la gură, să nu-și mai simtă partea de jos. După operație, medicul mi-a spuns să-i dau Nurofen, ca să-i calmeze durerile. Dar a luat foarte mult timp Nurofen și i s-a obișnuit organismul cu el, încât nu mai are nici un efect. Seara are dureri foarte mari. Fața îi e mereu umflată și acuză dureri de articulații în tot corpul”.

bilet spital

Disperată, femeia a ajuns chiar și la un pustnic, la Câmpulung Moldovenesc. „De la Fratele Ioan am cumpărat un tratament naturist, cu care se pare că tumoarea nu mai avansează. Dar nici pentru tratamentul acesta nu mai am bani. Nu știu unde să mai merg și ce să fac cu el. M-am tot împrumutat să merg cu el pe la spital și la consultațîi și nu mai știu ce să fac”, spune Mihaela Cristina, mama băiatului.

 copil tumoare maxilar„Am ajuns să nu îmi mai permit să mă duc cu el nicăieri și doar cu calmante îl mai pot liniști. Nu am pe nimeni să mă ajute, mi s-a spus că ar fi în București un spital de pediatrie și să încerc acolo, dar neavând posibilități, nu am reușit să ajung”.

O familie lovită de soartă

Mama copilului a povestit că locuiește în chirie și că lucrează numai soțul. „Nu pot să merg la lucru pentru că nu am cu cine să îmi las cei doi copii, mai ales cel bolnav are nevoie tot timpul să fiu cu el pentru că are dureri mari în fiecare zi. Din 1.160 de lei cât ia soțul și din alocația copiilor nu ne descurcăm, iar datoriile s-au tot adunat. La fata mea nici la ședința cu părințîi nu am fost, pentru că mi-a fost rușine de doamna învățătoare, că nu am reușit să-i plătesc nici cărțile. De sărbători s-a împrumut soțul ca să am ce să le dau să mănânce la copii. Au fost zile în care băiatul a mers la școală și bolnav, și fără pachet, că nu am avut ce să-i pun, va rog să mă credeți. Când m-au întrebat copiii de ce la ei nu vine Moșul, le-am răspuns că a pierdut adresa lor, ce puteam să le spun?”

Povestea este de fapt și mai dramatică. „Am locuit la părinții mei până în vară, tatăl meu a murit și un frate ne-a dat afară din casă. Atunci mai lucram și eu și îi lăsăm pe copii cu o verișoară, ca să pot strânge bani, să ne mutăm undeva în chirie. Am stat pe unde am putut o lună de zile până ne-am mutat. Copiii dormeau la o sora de-a mea și eu cu soțul ne culcam într-o mașină, că și la ea e mic spațiul, plus că erau mulți și ei. De acolo mergeam la muncă și făceam ce puteam. S-au adunat datoriile și că să mai plătesc din ele, l-am rugat pe proprietar să mă mai amâne cu chiria. Din ianuarie va trebui să plătesc 1.600 la chirie, nici nu știu cum o să mă descurc. La primărie am depus cerere de locuință de acum 2 ani, dar nu mi s-a aprobat nimic. Este și ANL și cămin în Gherla unde am putea sta, ca să plătesc mai puțin, dar nu s-a rezolvat nimic”.

Femeia trăiește cu puțina speranța care i-a mai rămas că se va găsi cineva cu suflet, care să o ajute cu cât de puțin. „Nici măcar haine nu mai am să le dau copiilor, că nu am avut cu ce să le cumpăr”, mai spune mama.

Persoanele care doresc să sprijine familia o pot contacta la numărul de telefon 0742.951.948, iar donații se pot face în contul RO29RZBR0000060020724309 (LEI) deschis la RAIFFEISEN BANK-GHERLA pe numele Rus Ioan, învățătorul elevului Barani Darius. Contul s-a deshcis prin acordul mamei Teglaș Cristina-Mihaela.

Banii adunați în acest cont vor fi directionați direct în contul spitalului din Viena pentru intervenția chirurgicală. Acest cont a fost deschis din dorința donatorilor care deja au contribuit și de comun acord cu mama copilului. Invățător Rus Ioan, telefon 0729222023/0740387995

sus(32)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns