taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician

Ansamblul „Valea Someșului”, la aniversarea de 40 de ani, cu lansare de carte

La început a fost doar o formă de relief: bazinul hidrografic al Someșului. Apoi a funcționat ca Ansamblu de cântece, obiceiuri și jocuri populare românești al Liceului Petru Maior din Gherla.

După o documentare serioasă și nenumărate vizite la bătrânii jucăuși și instrumentiști din satele țării, după realizarea unui vast și autentic repertoriu muzical și coregrafic, a luat ființă Ansamblul folcloric „Valea Someșului”.
S-a întâmplat în urmă cu peste 40 de ani, în 1980, la inițiativa profesorului Ovidiu Todea.

Este o poveste care durează până în zilele noastre, cu un număr impresionant de actori: peste 500, toți amatori, toți voluntari.

Este prilejul deosebit pentru lansarea unui volum aniversar, care cuprinde între paginile sale cei 40 de ani de activitate, cu o listă lungă de succese, cu amintiri, cu oameni care au dăruit totul pentru tradiție, cu o incursiune detaliată în viața și activitatea ansamblului. Lansarea este deopotrivă dedicată Zilei Naționale a României.

Vremurile dificile prin care trecem s-au pus în calea organizării unei manifestări artistice, însă cei care s-au implicat trup și suflet în fenomenul „Valea Someșului” nu s-au dat bătuți și promit o celebrare pe măsură.

valea somesului ansamblu gherla

sus(30)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns