taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov

Ansamblul Hayakaghak din Gherla la festivalul „Strada Armenească” de la București – VIDEO

Ansamblul de dansuri „Hayakaghak” al comunităţii armeneşti din municipiul Gherela a fost prezent la cea de a IV-a ediţie a Festivalului „Strada Armenească” de la București.

Grupul de tineri, îndrumați de Esztegár Erika, au contribuit din nou la reușita celui mai mare eveniment cultural al armenilor din România.

Timp de trei zile,  capitala a găzduit o manifestare artistică de tradiţie a comunităţii armeneşti. Au fost trei zile de cântec şi dans, dar şi de prietenie şi buna înţelegere. Pe scena festivalului s-au urcat în acest an nume celebre ale vieţii artistice, precum Nicu Alifantis & Fragile Band, Corina Chiriac, Harry Tavitian alături de Cserei Csaba, AG Weinberger & Band sau Mahala Rai Banda, artişti de origine armeană. A mai fost prezent şi ansamblul grecesc „Kymata”. Invitaţii speciali anul acesta au fost cei de la „Karin Dance Folk Ensemble” din Armenia.

În cadrul festivalului au mai avut loc ateliere de dans, de caligrafie armenească şi de creaţie. Participanţii au avut ocazia să fie părtaşi la acte de magie stradală, piese de teatru, diferite activităţi recreative şi de alte surprize plăcute.

Nu au lipsit din program nici vechile tradiţii armeneşti, cum este bătaia cu apă, ceva inedit pentru bucureştenii aflaţi în faţa scenei.  Şi în acest an s-au servit specialităţi şi băuturi răcoritoare specifice armenilor.

Au fost vernisate şi două expoziţii, „Armenia prin ochii lui Karapat şi Hrair” şi „Ayp,Pen,Kiml”, dedicată alfabetului şi şcolii armene.

Martaian Ermone Zabel a fost prezentă cu o frumoasă expoziție de miniaturi armenești pe sticlă.

martaian ermone zabel strada armeneasca bucuresti 2017

Cei zece membri ai Ansamblului de dansuri armeneşti „Hayakaghak” din Gherla au susţinut pe scena festivalului  program care a cuprins cinci dansuri tradiţionale comunităţii oraşului de pe Someş. Ca şi în anii trecuţi, dansatorii gherleni s-au bucurat de succes, ei reperezentând cu cinste mica, dar ambiţioasa comunitate din vechiul Armenopolis.

Szekely Csaba

video, în continuare

imagini: Iulia, Facebook; foto: Festivalul Strada Armenească

sus(2)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns