hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla bucatar restaurant conte locuri de munca gherla incaltaminte locuri de munca gherla jocuri pariuri casier operator usr gherla intalnire

ansamblu hayakaghak gherla

Ansamblul Hayakaghak din Gherla la Festivalul de la Băile Szejke

Pentru Ansamblul de dansuri armeneşti „Hayakaghak” din Gherla a debutat la sfărșitul sătămânii trecute „stagiunea” 2018.

Prima deplasare pentru dansatori a fost la Odorheiu Secuiesc, unde în staţiunea Szejke din vecinătatea oraşului au participat la ediţia a 52-a a Festivalului de dansuri şi cîntece populare „Băile Szejke”.

Cei 11 tineri din Gherla, pregătiți de Erika Esztegar, au mai fost prezenţi şi acum doi ani la această tradiţională manifestare artistică interetnică.

Ediția 2018 a fost onorată de nouă formaţii, printre ele aflîndu-se grupuri folclorice sârbeşti, greceşti, ucrainiene, maghiare şi armeneşti, ultima comunitate fiind reprezentată de ansamblul „Hayakaghak” din Gherla, o prezenţă obişnuită la astfel de festivaluri interetnice, cum sunt cele de la Sighişoara, Bacău, Mediaş, Bucureşti etc.

Mesagerii artei şi culturii armeneşti din Gherla au susţinut în cadrul spectacolului de gală desfăşurat pe scena în aer liber amenajat în centrul Băilor Szejke un bogat program de dansuri, printre piesele susţinute numărându-se tradiţionale dansuri armeneşti „Sardarapat”, „Im Anune Hayastan E”, „Hzor Hayastan”, „Tsaghkadzori” şi „Vartavar”, cu care au cucerit numerosul public aflat pe platoul din staţiunea de la marginea municipiului de pe Târnave.

ansamblu hayakaghak gherla

La festival au mai participat şi trei formaţii de dansuri populare din Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc şi Dealu, toate trei din judeţul Harghita.

La sfârşitul festivalului, în holul Casei Municiale de Cultură din Odorheiul Secuiesc s-a desfăşurat o şezătoare populară, o întâlnire prietenească al tuturor dansatorilor prezenţi la acest eveniment interetnic.

Szekely Csaba

sus(7)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns