taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
preot bota cluj

Aniversarea preotului Ioan Bota, la împlinirea a 100 de ani, cu urări de la Papa Francisc

Un prieten apropiat al comunităţii greco-catolice din municipiul Gherla, pr. prof. Dr. Ioan M. Bota, prelat papal, a fost sărbătorit sâmbătă la Catedrala Greco-Catolică din Piaţa Cipariu din Cluj-Napoca, cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 100 de ani.

Evenimentul organizat de Episcopia Română Unită cu Roma Greco-Catolică de Cluj-Gherla s-a bucurat de prezenţa PS Florin Crihălmeanu, Episcop eparhial de Cluj-Gherla, de preoţi, academicieni, istorici şi oameni de cultură.

Programul a cuprins o Liturghie Arhierească, discursuri omagiale şi un program artistic prezentat de un grup folcloric din Maramureş, locul de naştere al sărbătoritului.

cluj aniversare preot bota

Cu această ocazie a avut loc în Aula „Cardinal Iuliu Hossu” din încinta Catedralei Greco-Catolice lansarea cărţii „Şcoala Ardeleană”, scrisă de Ioan M. Bota. În cadrul acestui moment aniversar a luat cuvântul Prof. Univ. Dr. Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, care a elogiat dârzenia şi voinţa istoricului în promovarea ideilor sale istoriografice.  Primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc a acordat preotului şi istoricului clujean o diplomă aniversară.

La final, mesajul sărbătoritului a fost „Să mă ajungeţi şi să mă întreceţi în sănătate”.

Cu prilejul aniversării, preotul Ioan Bota a primit un mesaj de felicitare și din partea Papei Francisc.

Szekely Csaba

video în continuare

video: Via Cluj TV; foto: Facebook / Eparhia de Cluj-Gherla

sus(14)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns