taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
expozitie pictura gherla

Aniversare cu expoziție la Asociația Artiștilor Plastici din Gherla

Amatorii artelor din municipiul Gherla au avut vineri parte de un moment festiv. Cu ocazia împlinirii a 15 ani de la înfiinţarea Asociaţiei Artiştilor Plastici din localitate, la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din oraș a avut loc vernisajul unei expoziţii de artă.

Cu acest prilej expun lucrări cei mai cunoscuţi şi mai activi membri ai asociaţiei, Vasile Belbe, Leonard Butuza, Ioan Hăşmăşan, Florin Pop, Monica Moldovan, Ioan Corpodean, Mihaela Cheteleş, Angela Moldovan şi Marius Olosutean.

Este vorba de o adevărată retrospectivă a celor 15 ani de creaţie al artiştilor gherleni, care s-au reunit în anul 2004 într-o asociaţie locală, până atunci figurând în cadrul unei filiale UAP.  Oraşul Gherla s-a lăudat mereu cu artişti plastici de valoare, care activau pe vremuri în centrul orașului, la Galeria de Artă, transformată acum în pub.

Reprezentanţii frumosului nu au renunțat şi s-au mutat într-un spaţiu generos, la Centrul Turistic din imediata vecinătate a Casei Municipale de Cultură, unde se organizeazăperiodic astfel de evenimente, în sprijinul activităţilor cultural-artistice.

expozitie pictura gherla

expozitie pictura gherla

expozitie pictura gherla

fotografii: Claudiu Capră

La vernisaj a fost animaţie, iar centrul a primit publicul cu brațele deschise. Evenimentul a fost deschis de managerul Monica Pătac, care a făcut o scurtă prezentare a artiștilor. Decanul de vârstă al Asociaţiei Artiştilor Plastici Gherla, prof. Martin Lenghel, a făcut un bilanţ al celor 15 ani de activitate. A mai luat cuvântul Monica Moldovan, unul dintre fondatorii asociației, autoarea unor icoane pe sticlă reuşite. Icoane a mai expus şi Mihaela Cheteleş, alături de picturi, vitralii și sculpturi ale celorlalți membri

Expoziţia de la Gherla poate fi vizitată până la sfârşitul lunii octombrie, de luni până vineri, între orele 9,00 – 15,00.

Szekely Csaba

sus(10)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns