mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
liceul ana ipatescu gherla elevi eminescu

Aniversare Eminescu prin muzică și versuri, cu elevii de la liceul Ana Ipătescu – FOTO

Cu ocazia împlinirii a 169 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, numit de către Constantin Noica, pe drept cuvânt, „omul deplin al culturii românești”, dar sărbătorind, în același timp, și Ziua Culturii Naționale, elevii de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla l-au omagiat pe poet prin desfășurarea unei activități cultural-artistice menite să evoce personalitatea acestuia și să aducă în prim-plan câteva crâmpeie din opera marelui scriitor.

Activitatea organizată de catedra de limba și literatura română a școlii a fost concepută într-o formulă clasică și inedită în același timp. Astfel, pe de o parte, li s-a reamintit participanților ceea ce în linii mari știau deja despre personalitatea poetului, parcurgându-se câteva repere ale vieții și ale activității literare reprezentative în întregul creației. Pe de altă parte, s-au supus atenției celor prezenți forme ingenioase de receptare. Cu alte cuvinte, elevii l-au descoperit sau redescoperit pe Eminescu ca pe un poet emblematic, reprezentativ pentru cultura națională.

In data de 15 ianuarie 2019, între orele 12-13 au pășit pe scena Sălii Festive a liceului elevi talentați ai școlii, în prezența directorului prof. Radu Ielcean, a membrilor catedrei de limba și literatura română, organizatori ai evenimentului, precum și a altor profesori invitați,.

Programul a cuprins momente diverse. Dintre materialele prezentate: Viața și activitatea literară a lui Mihai Eminescu, material ppt realizat sub îndrumarea doamnei prof. Mihaela Mureșan, prezentat de Georgiana Berciu și Andreea Oros din clasa a VIII-a A; Limbajul poetic eminescian, expunere a elevei Diana Varga din clasa a X-a A, îndrumată de doamna prof. Luminița Liana Georgiu; Eminescu ṣi regalitatea, material realizat sub îndrumarea doamnei prof. Adriana Rus și susținut de Maia Mureṣan ṣi Iulia Miṣca din clasa a VII – a A.

De un real succes s-au bucurat Lorena Horon și Hoza Ștefania din clasa a VII-a B, cu o interpretare inedită, recitând poezia „Sara pe deal”, însoțită de muzică de vioară. Nicoleta Păcurariu din clasa a VII-a A, prezență constantă la astfel de manifestări, a evoluat pe scenă cu interpretarea piesei „Sara pe deal”, acompaniată la chitară de Andrei Gabor din clasa a XI-a C, iar în finalul programului, același chitarist a sensibilizat auditoriul cu piesa muzicală Eminescu, compusă de Doina și Ion Aldea Teodorovici.

galerie foto: imagini de la activitate

galerie foto gherlaUn loc aparte în cadrul programului omagial l-au avut recitările și creațiile proprii închinate poetului. Astfel, au evoluat pe scenă elevii Maria Bărăian, Daria Tîrnăvean din clasa a VI-a B, care au recitat „Glasul durerei” de Veronica Micle, sub pregătirea prof. Mihaela Mureșan și Daria Berciu, Mara Dobocan, Karina Bunea din clasa a VII-a B, cu creații proprii dedicate poetului, îndrumate în scrierea acestora de prof. Claudia Ielcean.

Asistența tehnică a fost asigurată de Tudor Farago din clasa a X-a A, iar prezentarea a fost asigurată de Mădălina Bota și Izabella Kegyes, din clasa a X-a B.

La activitate au fost prezenți peste 100 de elevi, care au apreciat reprezentația colegilor lor și cărora le-a fost adresată invitația ca în viitor să participe într-un număr cât mai mare la astfel de manifestări și mesajul de a-l omagia pe Eminescu, emblemă culturii românești.

prof. Ioana Dumitrescu

sus(12)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns