taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
gherla penitenciar celula

Angajați de la Penitenciarul Gherla cercetați disciplinar în cazul tentativei de evadare

Cazul deținutului Mădălin Miki Lupu, închis la Penitenciarul Gherla, prins în luna decembrie că intenționa să evadeze, face valuri în continuare. Șapte angajați cu funcții de execuție și conducere din Penitenciarul Gherla sunt cercetați acum de comisia de disciplină pentru că și-ar fi îndeplinit atribuțiile cu neglijență și superficialitate.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, citată de Mediafax și preluată de digi24.ro, după tentativa de evadare s-a dispus și reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu.

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare și s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a șapte angajați, cu funcții de execuție și conducere, pentru efectuarea cu neglijență și superficialitate a atribuțiilor de serviciu. De asemenea, s-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel național, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu”, se arată în comunicat.

De asemenea, în legătură cu acest caz a fost sesizată Poliția Gherla pentru a verifica dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de tentativă de evadare, incidentul făcând obiectul unei anchete judiciare.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare și monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranța deținerii și regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control și instruire a personalului din subordine”, se mai arată în comunicatul ANP.

Pe 12 decembrie, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost descoperită o tentativă de evadare a unui deținut periculos, cu mai multe crime la activ. Acesta a folosit un obiect ascuțit improvizat și a încercat perforarea peretelui camerei de deținere. Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/27cm/33cm, în peretele camerei, iar nu într-un tunel, așa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spațiul public, a precizat la acea data penitenciarul.

foto: arhiva

Un deținut periculos a vrut să evadeze din penitenciarul Gherla, cum a fost prins

sus(11)jos(8)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns