taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod sudor lacatus
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod balastiera muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj ospatar restaurant sofer livrari
hora unirii gherla1995

Amintiri pe banda video: sărbătoarea Unirii Principatelor Române cu Hora Unirii la Gherla, în 1995 – VIDEO

Era zăpadă în centrul orașului în 1995, iar catedrala armenească din centrul orașului era în plină renovare, la aniversarea Unirii Principatelor Române. Imaginile video din urmă cu 26 de ani redau atomosfera evenimentului care a prilejuit un spectacol artistic.

Au vorbit atunci despre însemnătatea momentului Unirii profesoara Maria Moldovan de la Școala Generală Nr. 1 și Vasile Sfârlea de la Muzeul de istorie. Grupuri de copii de la liceul Ana Ipătescu si de la Școala Nr. 1 au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice.

Le-au fost alături primarul de la acea vreme, Gheorghe Fodor, reprezentanți ai administrației locale și ai Consiliului Local, care la final s-au prins împreuna cu cei prezenți în Hora Unirii.

Imaginile video au fost filmate de Vasile Dorolți și au fost obținute prin amabilitatea lui Vasile Rusu.

În 2021, momentul nu a fost marcat public la Gherla din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Primăria Gherla a transmis pe pagina de Facebook un mesaj aniversar. „Azi, 24 ianuarie 2021, se împlinesc 162 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Evenimentul din 1859 a rămas în istorie ca „Mica Unire”, pentru a-l deosebi de Unirea de la 1 Decembrie 1918, dar în fapt a fost un moment crucial pentru devenirea ulterioară a României ca stat.”

video în continuare

sus(9)jos(3)

tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns