taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
colinde biserica gherla 1991

Amintiri pe banda video: slujba de Anul Nou și colinde cu copiii la Gherla, în 1991 – VIDEO

Ninsese înainte de Anul Nou, în urmă cu 30 de ani. 1 ianuarie 1991 era într-o zi de marți, iar la catedrala ortodoxă de pe strada Bobâlna din Gherla avea loc slujba de Anul Nou, cu preotul Augustin Bora.

Lângă bradul împodobit tradițional, un grup de copii de la liceul Ana Ipătescu au susținut un mic spectacol de colinzi. Nu a lipsit nici celebrul Plugușor, cu urări de bine pentru noul an, dar și un cântec de sărbători, în limba franceză.

La final, colindătorii au fost răsplătiți cu mere, după obiceiul timpului.

„Nădăjduim ca astfel de acțiuni vor fi posibile mai des și că școala cu biserica se vor întâlni de aici înainte așa cum este firesc să se întâlnească, pe planul culturii sufletului și al minții. Dacă aceste două componente ale misiunii omenești vor merge mână în mână, suntem încredințați că neamul românesc va fi nemuritor”, a spus în încheiere preotul. Acesta a mai transmis urări de sănătate celor care poartă numele Vasile, de ziua marii sărbători creștine din acea zi.

Imaginile video au fost obținute prin amabilitatea dl. Vasile Rusu

video în continuare

sus(20)jos(1)

Lasă un răspuns