taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
david saranga israel gherla sinagoga

Ambasadorul Israelului în vizită la Gherla, popas la Memorialul de la sinagogă

Excelența Sa David Saranga, ambasadorul statului Israel în România, a fost prezent miercuri la Gherla, unde a făcut un scurt popas, în cadrul unei vizite neoficiale.

La orele amiezii, ambasadorul care se întorcea din Maramureș, a fost întâmpinat la sinagoga de pe strada Crișan de Alexandru Sommer, președintele comunității evreiești din Gherla, de Milu Peleg și Monica Pătac, managerul Centrului Turistic.

david saranga israel gherla sinagoga

După un moment de reculegere la Memorialul închinat victimelor Holocaustului, oaspetele s-a interesat și a primit informații despre starea clădirii, dar și despre acțiunile care au avut loc aici în ultimii ani – comemorări, vizite ale turiștilor din țară și din străinătate, activități ale elevilor de la școlile și liceele din oraș, expoziții și evenimente culturale.

david saranga israel gherla sinagoga

Ambasadorul a aflat de la gazdele ospitaliere despre promovarea de care se bucură sinagoga, prin realizarea de materiale multimedia, articole în presă și pe rețelele de socializare, despre traseele turistice create recent, care includ și popasuri la lăcașul de cult. S-a discutat despre istoria orașului și despre obiectivele turistice din zonă.

david saranga israel gherla sinagoga

Întâlnirea, care a durat aproximativ o oră, a fost apreciată drept constructivă, iar ambasadorul a primit cu plăcere  invitația de a efectua și o vizită oficială.

La final, în cartea de oaspeți de la sinagogă au fost menționate cuvinte frumoase despre experiența vizitei la Gherla.

david saranga israel gherla sinagoga

David Saranga este ambasador al Israelului în România de la începutul anului 2019. Vorbește fluent limba română, iar în urmă cu 20 de ani și-a începit cariera diplomatică în România, ca viceambasador. A fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin.  S-a născut la Tel Aviv în 1964 și a fost, printre altele, șeful Departamentului de Legătură cu Parlamentul European în cadrul Ambasadei Israelului la Bruxelles. A mai fost consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite,  responsabil pentru imaginea Israelului în SUA și a fost persoana de legătură a Israelului cu presa americană.

sus(30)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns