hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

ambasador armenia gherla

Ambasadorul și presa din Armenia în vizită la Gherla

Municipiul Gherla a avut parte de oaspeţi dragi. Ambasadorul Republicii Armenia la Bucureşti, Excelenţa Sa, dr. Sergey Minasyan s-a aflat marți din nou în vechiul Armenopolis, unde a mai efectuat vizite şi în cursul anului trecut. Înaltul oaspete a fost însoţit pe meleagurile clujene de un grup de ziarişti din Armenia, prezenţi în România pentru documentare.

În timpul deplasării la Gherla, delegaţia armeană a vizitat Catedrala Armeano-Catolică din centrul oraşului, unde a rămas cu o plăcută impresie, admirând şi pictura „Coborârea de pe Cruce” din Școala Rubens, operă de artă dăruită comunităţii locale de către Francisc al II-lea drept recunoştinţă pentru aportul bănesc însemnat al armenilor gherleni la visteria statului, golită în timpul războaielor împotriva lui Napoleon.

Ambasadorul și presa din Armenia au fost primiți de preşedintele sucursalei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România, Ioan Esztegar, domnia sa fiind şi ghidul delegaţiei în timpul şederii în urbea de pe Someş.

Szekely Csaba

sus(6)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns