taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
conducta rupta muncitori

Alimentarea cu apă ar putea fi reluată sâmbătă – FOTO

Au început lucrările de remediere la magistrala de apă Cluj-Gherla, care s-a rupt vineri și a lăsat mii de oameni din Gherla, Dej și localitățile rurale învecinare fără apă potabilă.

Sâmbătă dimineața lucrările efectuate de echipajele de intervenție de la Compania de Apă erau avansate. Se speră că vor fi terminate în cursul zilei, cel mai probabil la amiază, dar încă nu se poate preciza o oră exactă.

„Sperăm să nu apară alte probleme”, spune directorul de la Compania de Apă Gherla, Ovidiu Drăgan.

In jurul orei 9 s-a anuntat că în aproximativ o oră ar putea fi pornită apa pe magistrală, dar înainte de realimentarea consumatorilor este necesară aerisirea și spălarea conductei, operațiune care ar mai putea dura încă o oră.

Consumatorii sunt atenționați să nu consume apa de la robinet în primele momente la revenirea apei. De asemenea, pentru evitarea unor evenimente nedorite, se atrage atenția asupra robinetelor lăsate deschise până la sosirea apei, care ar trebui verificate și închise.

ACTUALIZARE ORA 13.30

Cea mai recentă estimare pentru reluarea alimentării cu apă la Gherla este sâmbătă, ora 16,30-17,00

Compania de Apă a anunțat că avaria a fost remediată dupa aproape 24 de ore de lucru continuu. „In circa o oră sperăm să putem începe manevrele de reluare a furnizării apei, dar utilizatorii de la capăt de rețea (Dej și localitățile arondate) estimăm că vor începe să primească apa doar spre seară, după umplerea sistemului și rezervoarelor. Există în continuare riscul ca Someșul să rupă malul și aducțiunea în alt loc. Pentru a preveni pe viitor așa ceva, în viitorul foarte apropiat vom încerca să deviem circa 100 m din aducțiune de lângă mal.”

ORA 14,30

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința celor peste 100.000 de locuitori ai județului afectați de ruperea conductei de apă Cluj-Napoca –Gherla faptul că lucrările de reparații au fost finalizate.

În cel mai scurt timp posibil, în maxim câteva ore, locuitorii din Dej, Gherla și din 10 comune arondate vor avea, din nou, apă potabilă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Le mulțumesc, în numele clujenilor și îi felicit pe toți membrii echipelor de intervenție care au acționat cu promptitudine pentru rezolvarea acestei probleme. Am fost în permanență în legătură cu conducerea Companiei de Apă Someș în încercarea de a grăbi realimentarea cu apă a acestei părți a județului”.

Lucrările de reparații au fost deja finalizate cu succes, în prezent efectuându-se probe. Urmează ca în orele viitoare alimentarea cu apă potabilă să fie pe deplin restabilită, în condiții normale.

Ruperea conductei magistrale care furnizează apă în municipiile Gherla și Dej precum și în alte 10 comune arondate s-a produs în cursul serii de vineri, ca urmare a subspălării malului stâng al Someșului Mic.

ORA 15.30

Apa a ajuns la intrarea în Gherla și se fac manevrele procedurale. Nu mai durează mult, spune directorul Companiei de apă Gherla, Ovidiu Drăgan.

ORA 16

A început să curgă apă la robinete în Gherla, cu presiune mică, la consumatorii de la sol.

conducta rupta muncitori

Gherla și mai multe localități au rămas fără apă, s-a rupt magistrala de la Cluj – VIDEO

sus(238)jos(9)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns