taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
vant puternic femeie

Alertă de vreme rea, vânturi extreme în unele județe, s-a dat cod roșu, drumuri și școli închise

Vânturi puternice au început să bată de miercuri peste România. În cursul nopții și al dimineții acestea vor avea viteze mari, iar specialiștii ANM au dat alertă cod galben, portocaliu și chiar roșu pentru unele județe.

Miercuri până la ora 20 sunt emise alerte cod galben pentru zona joasă din județele Cluj, Mureș, Sălaj și Satu Mare.

COD GALBEN – 05 februarie, ora 11:30 – 06 februarie, ora 08:00

În intervalul menționat la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55-65 km/h.

COD PORTOCALIU 05 februarie, ora 14:00 – 06 februarie, ora 08:00

Zone vizate: zona Carpaților Meridionali și Orientali. În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

cod rosu vant meteo

COD PORTOCALIU 05 februarie, ora 17:00 – 06 februarie, ora 08:00

Zone vizate: jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei. În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70-85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

COD ROȘU 05 februarie, ora 18:00 – 06 februarie, ora 08:00

Zone vizate: zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău. În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100-120 km/h.

COD ROȘU 05 februarie, ora 22:00 – 06 februarie, ora 08:00

Zone vizate: județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea. În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85-90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

Situația traficului

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri la ora 17.30, situația traficului se prezintă astfel:

– în județul Bistrița-Năsăud, traficul se desfășoară în condițiile unui carosabil umed, fără precipitații sub formă de ninsoare;

– în județul Bihor, pe DN 75 Băița – Vârtop, s-a despus un strat de zăpadă de 3-5 cm. Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Se acționează cu material antiderapant;

– în județul Maramureș, pe DN 18, în zona localității Borșa, sunt precipitații sub formă de lapoviță, carosabilul fiind umed.

video: vânt puternic miercuri seara, 21,45 la Buzău – imagini primite de la Dragoș

MĂSURI EXTREME

Din cauza vantului puternic din România – se oprește complet circulația auto începând de miercuri seara de la ora 22 până joi dimineața la ora 8 în județele Buzău, Brăila și Tulcea. Sunt închise drumurile nationale și județene pentru toate categoriile de vehicule, cu excepția celor de interventie. Începand cu ora 21, filtrele rutiere vor informa si ulterior vor opri traficul.

Joi, 6 februarie, se închid toate școlile din municipiile Buzau și Râmnicu-Vâlcea Sarat, precum și școlile din zona de câmpie.

foto: arhiva

sus(2)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns