taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
gherla izvorului biserica

Alertă de vânt, vin și ploi, se răcește, cum va fi vremea de Paște

După două spătămâni de vreme cu cer mai mult senin, vremea se schimbă. În următoarele zile se răcește, vor fi și ploi în Transilvania.

Răcirea accentuată are loc marți, 14 aprilie, când temperaturile vor fi cu mult sub cele normale de mijloc de aprilie. Mediile din Transilvania din timpul zilei vor fi cuprinse între 8-10 grade, iar dimineața rece, cu -4…0 grade.

Tot marți sunt anunțate și ploi, moderate cantitativ, care la altitudini mai ridicate se pot transforma trecător în lapoviță și chiar ninsoare, se mai arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie.

Cod galben de vânt

În dimineața zilei de marți, în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-70 km/h.

Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70-90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

Vremea de Paște

Începând de joi, vremea va intra într-un proces de încălzire, chiar semnificativă. Pe timpul zilei se vor înregistra medii de 18-23 de grade, iar dimineața 1-5 grade.

De duminică și până la sfârșitul săptămânii viitoare nu vor fi mari modificari în aspectul termic al vremii. Temperaturile vor fi normale pentru a doua jumătate a lunii aprilie, cu medii regionale de 13-17 grade ziua și 1-4 grade noaptea și dimineața.

Șansele de ploaie vor începe să crească din prima zi de Paște.

foto: arhiva

sus(4)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns