taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
nicula inundatii

Alertă de inundații pe Someș și pe râurile mici, sunt gospodării peste care au năvălit apele – VIDEO

Mai multe râuri de pe Valea Someșului s-au umflat marți seara, după ce în zonă au căzut ploi abundente. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis mai multe avertizări pentru râul Someș și afluenții săi.

Astfel, până la ora 7 a dimineții zilei de miercuri este valabilă o avertizare cod portocaliu pentru unele râuri mici din bazinele hidrografice Lonea, Valea Mărului, Fizeș.

Până la ora 4 dimineața s-a emis COD ROȘU pe râurile din bazinele hidrografice: Someș – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Dej – amonte confluență cu râul Iapa, județele Cluj și Sălaj, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării. Se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice: Someș – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Dej – amonte confluență cu râul Iapa, județele Cluj și Sălaj. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice Salca, Olpret și Vad.

În cursul serii, au fost inundate gospodării în localitatățile Șomcutul Mic, Jichișu de Jos, la Câlna, în comuna Vad. Aici a intervenit Detașamentul de pompieri din Dej cu autospeciale și motopompe de evacuare a apei.

Inundații au fost și în comuna Fizeșu Gherlii. Primarul Vasile Lup spune că Nicula a fost cea mai afectată. Aici apele au inundat parcul și străzile. Gospodării inundate au fost semnalate și la Fizeșu Gherlii și la Săcălaia. Apele au intrat și la o fermă din Bonț.

bont inundatie ferma

ferma inundatie bont

video: inundații la Nicula

imagini primite de la Nicoleta

La Nicula apele scurse de pe dealuri au format marți seara șuvoaie. Aici au intervenit localnicii pentru limitarea efectelor.

O gospodărie inundată a fost semnalată tot marți seara la Funătura, în comuna Iclod.

La Gherla, ploaia torențială a inundat mai multe străzi, între care Ștefan cel Mare, Theodor Speranția, intersecția Stejarului/Frasinului.

sus(3)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns