taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant
coronavirus romania cluj aeroport

Alertă de Coronavirus pe aeroportul din Cluj, suspectă o stewardesă – VIDEO

 Călătorii dintr-un avion care a aterizat marți după-amiază la Cluj-Napoca au fost ținuți în jur de două ore în aparatul de zbor, după ce a apărut suspiciunea că o stewardesă este suspectă să fie infectată cu virusul care face ravagii în China, coronavirus.

Avionul companiei poloneze LOT efectuase o cursă de la Varșovia la Cluj și a aterizat pe pistă în jurul orei 13.

Tudor Lupoaie, directorul aeroportului, a declarat presei că s-au obținut informații legate de faptul că o pasageră din avionul respectiv, ar fi fost în contact cu persoane din Vietnam, unde s-au semnalat cazuri de îmbolnăvire.

aeroport cluj corona virus

Ca urmare, aeronava a fost garată, iar un medic epidemiolog din Directia de Sanatate Publica a județului Cluj a efectuat ancheta epidemiologică, conform procedurilor.

Ancheta nu a confirmat simptome de îmbolnăvire, dar ca măsura profilactică, persoana respectivă a fost izolată pentru 14 zile într-un salon special de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde este ținută sub observație. Medicii specialiști de la spital consideră puțin probabil ca persoana să fie infectată cu coronavirus.

În avion se găseau 57 de pasageri care au fost reținuți până s-a întocmit o evidență a acestora, pentru a putea fi contactați și monitorizați. Ei au fost informați cu privire la manifestarea virusului la om și au fost îndemnați să se adreseze serviciului 112 dacă constată simptome asemănătoare.

video în continuare

Femeia suspectă de a fi infectată lucrează ca stewardesă la o companie aeriană și este originară din Sighetu Marmației, județul Maramureș. În ultimele săptămâni ea s-ar fi aflat în contact cu colegi care au fost în Vietnam, unde până la zi au fost semnalate două cazuri suspecte de îmbolnăvire. Este vorba despre doi chinezi, aflați în capitala Hanoi.

Ce este Coronavirus

În decembrie 2019, în orașul Wuhan din China au apărut primele îmbolnăviri cu acest virus, cu manifestări de pneumonie. Virusul s-a extins rapid, astfel că la zi sunt semnalate la nivel mondial 4607 de cazuri de îmbolnăviri și 106 decese, toate în China. Vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Mai multe orașe din China au intrat în carantină, iar locuitorii nu mai pot intra sau ieși din ele.

În ultima săptămână au fost depistate primele persoane îmbolnăvite în Europa. Sunt 3 astfel de cazuri în Franța și un singur caz în landul Bavaria din Germania, niciunul soldat cu deces.

Simptomele îmbolnăvirii includ febră, tuse și dificultăți de respirație. Au apărut dovezi că se poate transmite de la om la om. Specialiștii nu au căzut încă de acord asupra originii virusului, dar există speculații că acesta ar proveni de la animale sălbatice, cum ar fi de exemplu șerpi, pe care unii chinezi îi consumă.

sus(1)jos(7)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns