taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
maraton cluj gherla

Alergătorii din Gherla medaliați la maratonul de la Cluj – FOTO

Peste 7000 de participanți au fost duminică la maratonul WizzAir de la Cluj. A fost o competiție frumoasă, de la care nu puteau lipsi și alergătorii din Gherla.

Grupul „Aștia care aleargă” din Gherla a fost prezent la toate edițiile din ultimii 5 ani ale maratonului. Anul acesta, echipa lor, „Nightlosers”, formată din Ada Harangozo, Erik Harangozo, Bogdan Cristurean și Sebastian Rotar a făcut o ștafeta reușită și s-au clasat în final pe locul 13, cu timpul 3:35:15,3.

La proba de semimaraton au concurat Attila Harangozo (locul 11 la categoria de varsă 35-44 ani, cu timpul 1:54:01), Cosmina Seu (locul 82 la cât. 35-44 ani, cu timpul 2:28:25,3), Andreea Boca (locul 107 la cât. 18-34 ani, cu timpul 2:15:31,7), Elena Măhălean (locul 61 la cât. 35-44 ani, cu 2:14:35,3).

 maraton cluj gherla

„The Pacemakers” s-a numit echipa care a concurat la proba de ștafetă, din care au făcut parte Paul Măhălean, Pavel Marius și Zoltan Ballok. Aceștia s-au clasat pe locul 7, cu timpul de 3:21:21,3.

galerie foto: participanții din Gherla la maratonul de la Cluj

galerie foto gherlaTot la ștafeta au mai concurat Andrada Cîmpan și Ovidiu Cîmpan.

Mii de alergători au fost și la crosul de 10 kilometri, unde au concurat Carmen Cristurean și Horațiu Florian.

Desigur, concurenții din Gherla și din împrejurimi au fost mult mai mulți și toți au avut parte de o experiență deosebită la întrecerea de la Cluj. „A fost foarte frumos, atmosfera super OK, timp numai bun de alergat, o organizare ireproșabilă”, spune Ada Harangozo. „Ne pregătim acum pentru maratonul Apuseni, în luna mai, apoi la o cursă nebunească, în luna iulie, Transilvania, pe Vârful Omu, iar în august la Maria Tereza, organizat de Tibi Ușeriu, la Tășuleasa”.

Paul Măhălean a început să alerge de un an și jumătate. „O fac pentru mișcare, pentru un stil de viață mai sănătos!”, spune el, încântat de participare.

Vasile Moldovan din Pădureni (Ţop), comuna Mintiu Gherlii, a fost declarat cel mai vârstnic participant al evenimentului. Veteranul s-a ţinut de cuvânt şi a onorat şi în acest an tradiţionalul maraton internaţional de la Cluj-Napoca. El s-a aliniat la startul crosului de 5 kilometri, unde a avut un parcurs bun pentru vârsta lui, încheind concursul, pentru care a fost felicitat de organizatori, dar şi de publicul prezent în tribunele Arenei Cluj, fiind chiar ovaţionat.

Pentru el a fost una dintre cele mai reuşite participări la o competiţie internaţională de asemenea anvergură, fiind recompensat cu medalii – cele mai frumoase din cariera sa, după cum a declarat la finalizarea concursului, dar şi cu mici cadouri. Să termini o cursă de 5 kilometri la vârsta de 85 de ani este o performanţă deosebită.

Fostul atlet al clubului Progresul Bucureşti a fost prezent de-a lungul carierei sportive la sute de întreceri, dar că şi la maratonul Clujului din acest an nu s-a simţit aşa de onorat şi… obosit niciodată. Anii îşi spun cuvântul, însă ambiţia lui personală de a depăşi acest obstacol contează mult mai mult. Următorul concurs destinat veteranilor, la care va participa Vasile Moldovan va fi Memorialul „Gáll Lajos” de la Sfântu Gheorghe, unde în anii trecuţi s-a clasat mereu pe podium.

Szekely Csaba

sus(23)jos(42)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Felicitari! Sper sa fie un exemplu si pentru alti gherleni ....trebuie sa intelegem ca sanatatea nu se cumpara de la farmacie, ea se castiga pe munte,pe terenurile si salile de sport, sau oriunde altundeva facem miscare!

    sus(6)sus(38)
    • ... no, di'aia intre blocuri copii nu pot face sport, că'i suduie ăla cu maşina parcată pe terenu' de joacă închiriat de primărie lui, teren de joacă în acte... curţile şcolilor şi sălile de sport de la acestea sunt date bişniţarilor... doar mersul pe bicicletă prin oraş este sport... unul extrem de periculos... iar crosul e la fel, pe dealuri te alungă câinii cibanilor... asta ca să facem mişcare de performanţă...

      sus(35)sus(4)

Lasă un răspuns