mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret

Alegerile europarlamentare in tara: masini cu paine electorala, bolnav psihic la vot, presedinti de sectie schimbati – VIDEO

Până la ora 14 nu au fost înregistrate la nivel national evenimente deosebite de natură a afecta ordinea și siguranța publică, s-a anuntat la conferinta de presa de la sediul M.A.I. de duminica.

De la deschiderea urnele de vot, au fost înregistrate 59 de sesizări referitoare la diferite situații care privesc posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Din verificările efectuate până la această oră, 14 dintre acestea nu s-au confirmat. Cele mai multe evenimente au fost sesizate în București – opt, în județele Dâmbovița, Dolj și Mehedinți – câte șapte și Giurgiu – patru.

Toate aceste situații sunt verificate punctual și se iau măsurile legale corespunzătoare.

În urma sesizărilor primite, până la această oră au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, dintre care 48 privesc încălcarea legislației electorale.

Sunt efectuate cercetări în șase situații, reprezentând posibile infracțiuni.
A fost inregistrat un caz de infracțiune de corupere a alegătorilor înregistrată în comuna Cogealac din jud. Constanța, unde viceprimarul a sesizat faptul că dintr-un autovehicul se distribuie pâine, în scop electoral. Se fac cercetări pentru a se stabili care este situația de fapt.

Un agent de poliție din localitatea Bistra, județul Alba, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani a împiedicat-o pe soția sa să-și exercite dreptul de vot. După ce cu o zi înainte bărbatul solicitase, în numele soției sale, care este netransportabilă, o urnă mobilă, în această dimineață a refuzat accesul membrilor comisiei de la secția de votare în locuință. Această faptă se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

În județul Dâmbovița, Poliția a fost sesizată de mai mulți cetățeni după ce în această dimineață au găsit afișe electorale lipite pe parbrizele autoturismelor. Autorii – în număr de 3 – au fost identificați și sancționați cu amendă contravențională.

În județul Giurgiu, o persoană din localitatea Bicu a sesizat structurile MAI că membrii biroului electoral al secției de votare nu i-au permis să voteze, invocând faptul că persoana ar avea probleme psihice. În urma verificărilor efectuate de către polițiști s-a stabilit că persoana respectivă este înscrisă în evidențele medicale cu afecțiuni psihice, fapt care nu îi permite să voteze.

Un alt caz a fost în București, unde s-a primit o sesizare prin 112 cu privire la faptul că, la secția 185, un alegător a introdus în urnă două buletine de vot. La fața locului s-au deplasat polițiștii care au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot, faptă pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Cercetările continuă și în acest caz.

La Vaslui prefectul județului a solicitat Biroului Electoral Județean schimbarea președinților a patru secții de votare, deoarece ieri aceștia au plecat acasă cu ștampilele de control. Scoaterea materialelor necesare pentru votare din secție este strict interzisă, lucru comunicat atât public în videoconferințele organizate la nivelul MAI, cât și în ședințele de instruire cu toți președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare. Procesul electoral nu a fost suspendat și s-a desfășurat sub coordonarea locțiitorilor președinților birourilor electorale.

Pentru alegerea unor noi președinți a fost organizată de către preşedintele tribunalului o tragere la sorți din rezerva de magistrați și juriști.

Totodată, au existat situații punctuale când președinții birourilor secțiilor de votare au solicitat angajaților MAI verificarea unor persoane care s-au prezentat la vot. Până la clarificarea tuturor situațiilor de către structurile MAI, procesul de votare a fost întrerupt la cererea președinților birourilor secțiilor de votare pentru perioade limitate de timp.

În ceea ce privește persoanele aflate în centrele de reţinere şi arest preventiv ale unităților de poliție, Inspectoratul General al Poliţiei Române a dispus măsurile necesare pentru a permite exercitarea dreptului de vot de către cei care îndeplinesc condițiile legale. Până la acest moment, 489 dintre persoanele reținute sau arestate preventiv, care și-au anunțat intenția de a vota, și-au exercitat dreptul de vot.

Până la ora 14 și-au exercitat dreptul de vot și jandarmii aflați în misiune în Afganistan. Ei s-au deplasat pe rând la secția de votare pentru a putea asigura continuitatea misiunilor. Votarea s-a desfășurat fără probleme într-o secție amenajată în aceeași bază în care se află și colegii de la MApN.

Așa cum au făcut de la deschiderea urnelor de vot, angajații MAI vor verifica în continuare cu maximă atenție toate sesizările privind producerea unor incidente electorale, iar orice încălcare a legii va fi sancționată.

Horea Uioreanu a votat la Cojocna

Președintele interimar al PNL Cluj și vicepreședinte al PNL, Horea Uioreanu, și-a exprimat dreptul de vot la secția 413 din comuna Cojocna. El s-a prezentat la urnă la ora 13:45, după slujba de sfințire a bisericii, ceremonie săvârșită de ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului.

„Mi-am exprimat votul şi am votat pentru ceea ce eu cred că înseamnă o Românie reprezentată în PE. Cred că echipa pe care am votat-o eu este echipa cea mai bună şi care ne reprezintă în mod adevărat la Bruxelles. Am votat echipa eurocampionilor, condusă de pe primul loc de Norica Nicolai, care reprezintă judeţul Cluj pe lista PNL”, a spus Uioreanu.

Liderul liberal a fost însoțit la vot de primarul comunei Cojocna, Ioan Șerban, dar și de fiul său Alexandru care și-a exprimat pentru prima dată dreptul de vot.

Tentativa de frauda la Huedin

PNL Cluj a sesizat Biroul Electoral Judetean despre o situatie produsa la o sectie de votare din Huedin, unde un membru al comisiei ar fi inmanat unui alegator doua buletine de vot. Alegatorul a stampilat ambele buletine, insa a fost oprit de ceilalti membri ai comisiei in momentul cand acesta vrut sa le intorduca in urna.

Masina cu afise electorale in Cluj

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că membri ai organizației pe care o conduce au descoperit o mașină plină cu afișe ale unei formațiuni politice. ‘În cartierul Gruia era o mașină cu însemnele unui partid politic, cu persoane care aveau plin de afișe în mașină și care erau pregătite—le-am și filmat—să distribuie materiale în zona respectivă. A fost sesizare făcută la poliție, poliția a intervenit rapid, s-au luat declarații și acum urmează să vedem care va fi rezultatul’, a menționat Remus Lăpușan. El a spus că ar exista și alte încălcări pentru care a sesizat forurile abilitate.

‘La o secție din Mănăștur, reprezentantul unui partid politic din secția de votare a dat unui simpatizant al partidului respectiv două buletine de vot pentru a vota, cei de acolo s-au sesizat și lucrurile au fost rezolvate. Este și acolo o sesizare, o întâmpinare, așteptăm să vedem rezultatul. În același timp, e și o întreagă discuție legată de mesajele care se transmit în această zi de vot (…)mesaje cu intenție clară legată de continuarea campaniei electorale, ceea ce nu este în regulă din punctul nostru de vedere. Să vedem ce spune BEJ, ca să știm și noi ce facem pe viitor, ce e legal și ce e ilegal’, a adăugat Remus Lăpușan.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns