taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
resuscitare medic

Alegeri prezidențiale 2019, un om a murit la secția de votare, un președinte băut la alta

În ziua alegerilor prezidențiale, până la ora 11.30 au fost înregistrate în țară 17 sesizări de posibile probleme în legătură cu procesul electoral. Din verificările efectuate până în prezent, cinci dintre sesizări nu se confirmă, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI.

Au fost aplicate trei avertismente pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgențe 112 și pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

Cele mai multe incidente au fost semnalate în județele Dâmbovița (4), Dolj (4), București (3).

În județul Dâmbovița, respectiv în Bistrița-Năsăud, au fost înregistrate sesizări care făceau referire la continuarea propagandei electorale, însă, în urma verificărilor efectuate, nu s-au confirmat.

Vicepreședintele unei secții de votare din Municipiul Brăila a sesizat faptul că președintele secției de votare a consumat băuturi alcoolice, motiv pentru care a fost înlocuit. Polițiștii fac verificări pentru a se stabili dacă s-au consumat băuturi alcoolice în spațiul de protecție al secției de votare.

De asemenea, au fost raportate mai multe cazuri medicale: în Capitală, două femei au căzut în secțiile de votare și au fost transportate la Spitalul Universitar.

În județul Ilfov, unui bărbat de 85 de ani i s-a făcut rău în secția de votare, fiind chemată ambulanța, însă bărbatul a refuzat transportul la spital.

La o secție din județul Bihor, unui membru al unui birou electoral care este diabetic i s-a făcut rău, fiind transportat la o unitate medicală.

În Municipiul Mediaș, la ieșirea dintr-o secție de votare, o femeie de 80 de ani a alunecat și a căzut. Subofițerul din cadrul ISU Sibiu, aflat în paza secției i-a acordat primul ajutor și a sunat la 112. Femeia a fost transportată la spital.

La mai multe secții de votare din Timiș, au fost înregistrate probleme cu alimentarea cu energie electrică, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis de urgență un generator.

Ultima oră: la o secție de votare din Dolj, procesul de votare este întrerupt ca urmare a decesului unui cetățean în vârstă de peste 70 de ani cu probleme medicale.

La Cluj-Napoca, un echipaj SMURD a fost dislocat în preajma secţiei de votare nr 177 de pe Bulevardul Muncii, unde unui bărbat de aproximativ  70 de ani i s-a făcut rău şi a căzut, suferind un traumatism la nivelul capului, după care a rămas inconştient. Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de către subofiţerul ISU Cluj aflat în paza secţei de votare.

Echipajul cu medic SMURD a efectuat manevre de resuscitare a bărbatului respectiv, iar omul a dat semne de revenire. Ulterior a fost transportat la spital, apoi transferat la Institutul Inimii.

foto: arhiva

sus(2)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns