taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
sectie votare gherla

Alegeri prezidențiale 2019, secțiile de votare din județ, totul despre vot

Duminică dimineața la ora 7 a început votul pentru alegerile prezidențiale 2019. Până la ora acestei știri, nu s-au înregistrat incidente deosebite în țară. Urnele se închid la ora 21, când vor fi anunțate rezultatele sondajelor de la ieșirea din secții.

La alegerile prezidențiale, pot vota cetățenii români care au vârsta de 18 ani. 534 de tineri au împlinit chiar astăzi 18 ani și pot vota pentru prima dată.

NU AU DREPT DE VOT: debilii sau alienații mintal puși sub interdicție și nici persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Alegătorii pot vota la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. Alegătorul care astăzi se află în altă localitate decât cea unde își are domiciliul sau reședința, poate vota în localitatea respectivă, la orice secție de votare.

De exemplu, un cetățean cu domiciliul în Gherla, care astăzi se află în Gherla, va vota doar la secția de votare la care este arondată strada unde își are domiciliul. Dacă însă astăzi se află în Cluj-Napoca, poate vota la orice secție din Capitală.

În ceea ce privește cetățenii care au domiciliul în București și care astăzi se află în București, aceștia pot vota doar la secția de vot la care sunt arondați din sectorul unde își au domiciliul, deci nu pot vota la secțiile din alt sector.

Legislația electorală prevede și unele excepții. Astfel, persoanele care îndeplinesc funcția de membru sau de operator de calculator al biroului electoral al secției de votare ori asigură menținerea ordinii pot vota la secția de votare unde își desfășoară activitatea.

De asemenea, persoanele care au mobilitate redusă pot vota la orice secție de votare care le asigură accesul la vot.

Alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, precum și persoanele aflate în arest la domiciliu, reținute, deținute în baza unui mandat de arestare preventivă sau persoanele care execută o pedeapsă privativă de libertate, dar care nu și-au pierdut drepturile electorale pot vota prin intermediul urnei speciale, dacă au depus cerere în acest sens în termen legal.

627 de persoane aflate în centrele de reținere și arest preventiv ale Poliției Române au formulat cerere pentru a vota astăzi.

Cetățenii români își pot exercita dreptul de vot în baza unui act de identitate valabil: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic și carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare.

Alegătorii care votează în străinătate sau care votează în România, dar au domiciliul în străinătate, pot vota cu pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic și pașaportul simplu temporar.

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a recomandat serviciilor județene să lucreze cu publicul și duminică până la ora 21, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să voteze dar nu dețin documente de identitate valabile.

Pe parcursul zilei de astăzi, aproximativ 37.000 de angajați ai MAI sunt mobilizați pentru asigurarea desfășurării alegerilor în condiții de siguranță.

13.800 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri operative ale ministerului asigură ordinea publică la nivel național, iar 3.600 de specialişti au ca misiune soluționarea sesizărilor privind posibile incidente electorale. Alți 20.000 de angajați ai MAI asigură paza și protecția celor 18.748 de secții de votare din întreaga țară.

La nivelul judeţului Cluj, în perioada 9 – 10 noiembrie, peste 1.700 de poliţişti, jandarmișipompierivor fi angrenați în activităţi pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie, de ordine şi linişte publică și de prevenire a oricăror fapte antisociale. De asemenea, poliţiştii vor desfășura activități în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral.

Președintele biroului electoral al secției de votare este obligat să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții, inclusiv măsurile pentru menținerea ordinii publice.

Atribuțiile acestuia se întind și în afara localului de votare, în curtea acestuia, în jurul localului de vot, precum și pe străzi și în piețe publice, până la o distanță de 500 de metri.

În această zonă de protecție a secțiilor de votare este interzisă staționarea oricărei persoane mai mult decât timpul necesar pentru a vota. Excepție fac membrii biroului electoral al secției de votare, operatorii de calculator, persoanele însărcinate cu menținerea ordinii, candidații, persoanele acreditate, dar și altele prevăzute expres de lege.

Pentru menținerea ordinii, președintele biroului electoral al secției de votare poate apela la efectivele Ministerului Afacerilor Interne.

Persoana care refuză să se conformeze dispoziţiilor preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot şi în împrejurimi se pedepsește cu amendă cuprinsă între 1.500 și 4.500 de lei. Cu aceeași amendă se pedepsește comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare în intervalul orar 7.00-21.00, precum și continuarea propagandei electorale şi sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat.

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit candidat se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Persoanele care votează de două sau de mai multe ori, votează fără a avea acest drept, introduc în urnă mai multe buletine de vot decât au dreptul, utilizează un act de identitate nul ori fals sau un buletin de vot fals riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

La aceste alegeri se folosește Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercițiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Atacul, prin orice mijloace, asupra localului secţiei de votare se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Violarea, prin orice mijloace, a secretului votului se pedepsește cu amendă. Dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi.

Secțiile de votare din Gherla și din județul Cluj

În ziua alegerilor, la Gherla sunt deschise 16 secții de votare, inclusiv la Băiță, Hășdate, Silivaș. Pe listele permanente sunt însciși 19.050 de alegători.

Străzile arondate pe secții de votare la Gherla

Secția 229 – LICEUL TEORETIC PETRU MAIOR GHERLA Loc. GHERLA, Strada Bobîlna , Nr. NR.36 – Strada 1 Mai,
Strada Abatorului, Strada Cetăţii, Strada Crinului, Strada Dumitru Corbea, Strada Duzilor, Piaţa Lăutarilor, Strada Liliacului, Strada Luncii, Strada Luntraşilor, Strada Mică, Strada Mintiului, Strada Morii, Strada Moţilor, Strada Pescarilor (Strada Salciei), Strada Plopilor, Strada Poet Andrei Mureşanu, Strada Porumbeilor, Strada Salciei
Strada Someşului, Strada Ştefan Octavian Iosif

Secția 230 – LICEUL TEORETIC PETRU MAIOR GHERLA Loc. GHERLA, Strada Bobîlna , Nr. NR.36 – Strada Ciocîrliei (Strada Gura Văii), Strada Dejului, Strada Emil Racoviţă, Strada Fermei, Strada Fierarilor, Strada Florilor,
Strada George Enescu, Strada Mihail Eminescu, Strada Romană (Strada Nouă) (D), Strada Pajiştei, Strada Prof. Emil Precup, Strada Reformei, Strada Romană (Strada Nouă), Strada Teilor, Strada Vasile Lucaciu (Strada 6 Martie)

Secția 231 – SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 Loc. GHERLA Strada Bobîlna , Nr. 14 Strada Avram Iancu – Strada Bobîlna, Strada Crişan, Strada George Coşbuc, Strada Gheorghe Şincai, Piaţa Libertăţii, Strada Parcului (Aleea Stăruinţei, Strada Maior Stratanovici),Strada Vasile Alecsandri

Secția 232 – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 Loc. GHERLA Strada Liviu Rebreanu (Strada Armata Roşie) , Nr. 27. -Strada Cărămizii, Strada Castanilor, Fundătura Dealului, Strada Fizeşului, Strada Gării, Strada Plugarilor

Secția 233 – SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 Loc. GHERLA  Strada Liviu Rebreanu (Strada Armata Roşie) , Nr. 27 -Strada Liviu Rebreanu (Strada Armata Roşie) (D), Strada Liviu Rebreanu (Strada Armata Roşie), Strada Victoriei

Secția 234 – SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 Loc. GHERLA Strada Liviu Rebreanu (Strada Armata Roşie) , Nr. 27 -Strada Armenească (Strada Romană), Aleea Brazilor, Strada Dumbravei, Strada Mihai Viteazu

Secția 235 – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 Loc. GHERLA, Strada Dragoş Vodă , NR.3 – Strada Alexandru Papiu Ilarian, Strada Călăraşi, Strada Cîmpului, Strada Cloşca, Strada Codrului, Strada Dragoş Vodă, Strada Gheorghe Bariţiu, Strada Grădinii, Strada Hăşdaţii, Strada Ioan Alexi, Strada Izvorului, Strada Livezii, Strada Prof. Suto Gyorgy
Strada Salcîmilor, Strada Sfântul Anton (Strada Sub Deal), Strada Tineretului, Piaţa Unirii (Piaţa Gării)

Secția 236 – ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.2 Loc. GHERLA, Strada Dragoş Vodă NR.3 – Strada 16 Februarie, Strada Aurel Vlaicu, Strada Fabricii, Strada Gheorghe Doja, Strada Horia, Strada Ştefan cel Mare, Strada Trandafirilor,
Strada Tudor Vladimirescu

Secția 237 – LICEUL TEORETIC ANA IPĂTESCU Loc. GHERLA, Strada 1 Decembrie 1918 (Strada 23 August) NR.20  – Strada 1 Decembrie 1918 (Strada 23 August), Strada 1 Decembrie 1918 (Strada 23 August) (D), Strada Clujului, Strada Depozitelor, Strada Gelu (Strada Maior Stratanovici), Strada Iazului, Strada Gelu (Strada Maior Stratanovici) (D), Strada Parcului (Strada Maior Stratanovici) (D), Strada Nicolae Bălcescu, Strada Theodor D. Speranţia

Secția 238 – LICEUL TEORETIC ANA IPĂTESCU Loc. GHERLA, Strada 1 Decembrie 1918 (Strada 23 August) NR.20  – Strada Arieşului, Strada Barcăului, Strada Cernei, Strada Dunării, Aleea Frasinului, Strada Ghioceilor, Strada Magnoliei, Strada Mureşului, Strada Nuferilor, Strada Oltului, Strada Stejarului, Strada Timişului, Strada Tisei, Strada Tulipan, Strada Viorelelor, Aleea Zambilei

Secția 239 – LICEUL TEORETIC ANA IPATESCU Loc. GHERLA, Strada 1 Decembrie 1918 (Strada 23 August) nr. 20 – Strada Grădinarilor, Aleea Stăruinţei

Secția 240 – LICEUL TEORETIC ANA IPATESCU Loc. GHERLA, Strada 1 Decembrie 1918 (Strada 23 August) , Nr. 20 – Strada Alexandru Vlahuţă, Aleea Fagului, Aleea Mesteacănului, Aleea Zorilor

Secția 241 – CLUBUL COPIILOR GHERLA Loc. GHERLA, Strada 1 Decembrie 1918 (Strada 23 August) , Nr. 12 -Strada Apei, Strada Gîrlei, Strada Primăverii

Secția 242 – SCOALA CLS. I – IV BAITA Loc. GHERLA, Cartierul Băiţa , Nr. 69 – Cartierul Băiţa

Secția 243 – ŞCOALA CLS. I – IV HĂŞDATE Loc. HĂŞDATE, Nr. NR. 16 – Cartierul Hăşdate

Secția 244 – ŞCOALA CLS. I – IV SILIVAŞ Loc. SILIVAŞ, NR. 25 – Cartierul Silivaş

 

Numărul de alegători pe secții (înscriși pe listele permanente)

 • Secția 229 – 1533 alegători
 • Secția 230 – 1628 alegători
 • Secția 231 – 1464 alegători
 • Secția 232 – 1059 alegători
 • Secția 233 – 1301 alegători
 • Secția 234 – 1218 alegători
 • Secția 235 – 1793 alegători
 • Secția 236 – 860 alegători
 • Secția 237 – 1590 alegători
 • Secția 238 – 1404 alegători
 • Secția 239 – 1392 alegători
 • Secția 240 – 1449 alegători
 • Secția 241 – 1520 alegători
 • Secția 242 – 398 alegători
 • Secția 243 – 279 alegători
 • Secția 244 – 162 alegători

Lista secțiilor de votare din județul Cluj

Prezența la vot

Până la ora 10 s-au prezentat la vot la Gherla 7,17% dintre alegători. Cea mai mare prezență era la Hășdate, de 17,20%, iar cea mai mică 5,24%, la secția 240 de la liceul Ana Ipătescu.

134 de alegători au votat pe liste suplimentare.

La aceeași oră, în județul Cluj s-a înregistrat o prezență la vot de 8,02%, iar la nivel național de 7,70%.

Cel mai slab județ după prezența la urne era Covasna, cu 5,20%, iar cel mai harnic Ilfov, cu 10,46%.

Rezultate

Duminică seara la ora 21 vor fi anunțate rezultatele sondajelor de la ieșirile din secțiile de votare.

Pe parcursul zilei de duminică, Gherla INFO va prezenta evoluția alegerilor, incidentele apărute și primele rezultate.

 

sus(2)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns