irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
lumanare maini

Alegeri locale mortale, un bărbat a murit la o secție. Incidentele zilei în România

În întreaga țară au fost semnalate duminică, până la ora 14, peste 300 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea, 114 nu s-au confirmat, iar 56 sunt în curs de verificare.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale: 42 de amenzi în valoare de peste 47.000 de lei și 45 de avertismente. Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 65 de posibile infracțiuni.

1. La o secție de vot din județul Dolj, agentul de poliție aflat în serviciul de protecție a intervenit pentru menținerea ordinii publice, dat fiind faptul că se crease o stare de agitație din cauza aglomerației de la intrare. La un moment dat, unul dintre bărbații aflați în grup a devenit recalcitrant, fapt pentru care a fost nevoie de folosirea sprayul iritant lacrimogen. Concubina bărbatului în cauză a profitat de situația creată și l-a mușcat de mână pe polițist, fără a fi nevoie de îngrijiri medicale. A fost informată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, cele două persoane fiind în custodia polițiștilor. Totodată, a fost dispusă înlocuirea agentului de poliție din serviciul de protecție.

2. În Giurgiu, o persoană a sunat la 112 susținând că la o secție de votare, anumite persoane intră cu votanții în cabina de vot, în mod frecvent.
Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că aspectele sesizate nu se confirmă, iar persoana respectivă a fost sancționată cu amendă contravențională pentru apelarea abuzivă a numărului 112.

3. Polițiștii din jud. Satu Mare au fost sesizați de către președintele unei secții de votare despre faptul că un bărbat a sustras un buletin de vot. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

4. Într-o localitate din jud. Vaslui, un bărbat a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a sfătuit alegătorii cum să voteze, la 300 de metri de secția de votare.

5. Polițiștii din Tecuci cercetează un bărbat pentru fraudă la vot după ce președintele secției de votare a observat că la ieșirea din cabinele de vot, bărbatul respectiv avea 7 buletine de vot, iar soția sa doar 3, deși intraseră în cabine fiecare cu câte 5 buletine. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că femeie respectivă i-ar fi dat soțului pe ascuns două buletine pentru a vota în locul ei, motivând că ea nu știe să citească.

6. În județul Vrancea, prin sistemul de prevenire a votului ilegal a fost generată o notificare, stabilindu-se că un cetățean italian, a votat folosind un document de identitate eliberat de autoritățile italiene, deși nu avea acest drept, întrucât permisul de ședere în țara noastră era expirat. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.

7. Polițiști de la o secție rurală din Județul Constanța au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că un candidat la primărie i-ar fi oferit suma de 1.000 de lei pentru a-l vota. Pentru că ar fi refuzat, candidatul l-ar fi agresat fizic. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de corupere a alegătorilor și purtare abuzivă.

8. În județul Alba, un bărbat a sunat la 112 pentru a reclama faptul că la magazinul aflat vizavi de o secție de votare se oferă alimente cetățenilor în scop electoral. Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

9. Și în Caraș-Severin, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, aflat într-o mașină oprită în apropiere de o secție de vot, oferă bani alegătorilor. Polițiștii au găsit asupra bărbatului aproximativ 3.000 de lei precum şi mai multe liste cu persoane de pe raza localității respective. A fost condus la secție și au fost întocmite acte procedurale pentru săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor.

10. A fost înregistrat din păcate și un deces într-o secție de votare din județul Vâlcea. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a făcut o criză de epilepsie și a intrat în Stop Cardio Respirator. În ciuda eforturilor echipelor medicale nu a putut fi salvat.

11. Într-o localitate din județul Dolj, un bărbat a semnalat faptul că locțiitorul președintelui secției de votare unde a mers să voteze i-a înmânat cinci buletine de vot pentru alegerea primarului oraşului şi două pentru alegerea președintelui Consiliului Județean. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fraudă la vot, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

12. Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă se oferă sume de bani în scopul votării de către alegători a unui anumit candidat. Polițiștii continuă verificările în vederea stabilirii situației de fapt și luării măsurilor legale.

13. În județul Maramureș, un angajat al unei societăți comerciale a semnalat că la intrarea în serviciu i s-ar fi promis bani pentru a vota un anumit candidat la primărie. În speță, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

14. În jud. Caraș-Severin, un cetățean din Austria, care a renunțat la cetățenia română, a votat folosind un permis de ședere în țara noastră, sens în care s-a înregistrat dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de votare fără a avea acest drept.

15. În județul Tulcea, un cetățean a reclamat că în timp ce se afla într-o secție de votare i-a fost luat actul de  identitate pentru a fi împiedicat să își exercite dreptul la vot. Din primele verificări a reieșit, că actul de identitate ar fi fost luat chiar de fratele reclamantului. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „împiedicarea exercitării drepturilor electorale”.

16. În Botoșani, un cetățean a încercat să voteze deși avea interdicție de a vota prin hotărâre judecătorească definitivă. Se fac cercetări pentru infracțiunea de fraudă la vot.

17. În județul Vrancea, un candidat a sesizat prin 112 că un reprezentant al unui alt partid, membru al biroului electoral al unei secții de votare oferă bani votanților. S-a stabilit că aspectele sesizate se confirmă în sensul că bărbatul respectiv a oferit suma de 50 lei unui votant în timp ce se afla în afara secției de votare, dar în interiorul imobilului în care funcționează această secție. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor.

18. Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 3 Poliție au fost sesizați de locțiitorul președintelui unei secții de votare din Sectorul 1 cu privire la faptul că, un bărbat ar fi realizat o fotografie în interiorul cabinei de votare. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul susținând faptul că fotografia a fost realizată dintr-o eroare.

19. În municipiul Constanța, pompierii au fost sesizați cu privire la faptul că în proximitatea a trei secții de votare se simte miros de gaz. S-au deplasat de urgență și au constatat că nu este niciun pericol, fiind de fapt o problemă cu canalizarea. Procesul de vot nu a fost afectat.

ACTUALIZARE ORA 19

20. Polițiștii orașului Voluntari au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, în localitatea ilfoveană Ștefăneștii de Jos, un bărbat care se deplasa cu un autoturism împarte sume de bani mai multor persoane, în context electoral. Polițiștii au descoperit în autoturismul bărbatului respectiv sume de bani precum și liste ce conțin numele și prenumele unor persoane. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru coruperea alegătorilor.

21. Polițiștii prahoveni au fost sesizați cu privire la faptul că membra unui birou electoral al unei secții de votare a înmânat mai puține buletine de vot decât cele prevăzute, pentru un număr de 10 persoane. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru fraudă la vot.

22. În Craiova, județul Dolj, polițiștii au fost sesizați prin intermediul numărului unic de urgențe 112 cu privire la faptul că un observator al unei formațiuni politice a fost lovit de reprezentanți ai altei formațiuni politice, pe o stradă din localitate, pe fondul unei discuții contradictorii spontane. A fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe.

23. Polițiștii dintr-o localitate din județul Botoșani, au fost sesizați cu privire la faptul că la un restaurant situat la mai puțin de 500 de metri de o secție de votare se comercializează și se consumă băuturi alcoolice. Sesizarea s-a confirmat, în acest caz fiind aplicată o amendă de 2.200 lei.

24. În județul Suceava, președinta secției de votare a sesizat faptul că din biroul electoral al secției face parte fratele unuia dintre candidații la alegerile pentru Consiliul Local. Anterior, membrul respectiv a depus o declarație tipizată în care a precizat faptul că nu se află în nicio situație de incompatibilitate. După sesizarea de azi a președintei, bărbatul a făcut cerere de retragere din biroul electoral, motivând că a interpretat greșit prevederile legale care îi interziceau să facă parte din biroul electoral. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru fals în declarații.

25. Polițiștii dintr-un oraș din jud. Galați au fost informați că un bărbat a postat astăzi pe o rețea de socializare o postare, prin care face campanie electorală în favoarea unui candidat. A fost amendat cu 1.400 lei.

26. Într-o localitate din Timiș, un membru din cadrul biroului electoral al secției de votare a sesizat faptul că doi alegători au primit buletine de vot deja ștampilate. Președintele biroului electoral a anulat buletinele de vot. Polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

27. Referitor la imaginile difuzate în spațiul public în care apare un polițist din Dolj, la nivelul IPJ Dolj a fost dispusă efectuarea de verificări de urgență. În urma verificărilor, polițistul a fost înlocuit din serviciu și a fost sesizat Parchetul pentru săvârșirea infracțiunilor de fraudă la vot, complicitate la fraudă la vot și abuz în serviciu.

ACTUALIZARE ORA 21

28. Polițiștii din județul Călărași efectuează cercetări după ce 3 persoane s-au prezentat la secția de votare și au constatat că pe numele lor existau cereri pentru a vota prin intermediul urnei speciale.

29. În Județul Prahova, doi cetățeni germani au solicitat să voteze atât pentru administrația publică locală, cât și pentru europarlamentare, deși nu aveau dreptul de a vota pentru alegerile europarlamentare. Acum sunt cercetați pentru fraudă la vot.

30. Polițiștii din Olt cercetează un candidat la Consiliul Local după ce a însoțit două persoane în cabina de vot. Acesta a susținut că a încercat să le ajute întrucât una era în vârstă, iar cealaltă nu știa să citească. A fost sancționat contravențional.

31. Polițiștii din Satu Mare au fost sesizați de către președintele unui birou electoral cu privire la faptul că o femeie s-a prezentat la secția de vot cu intenția de a vota a doua oară. A fost deschis dosar penal pentru tentativă la fraudă de vot.

32. Un bărbat din Suceava este cercetat după ce a fost văzut și oprit de membrii comisiei secției de votare în timp ce încerca să introducă în urna de vot două buletine pentru alegerea primarului.

33. Într-o secție din jud. Giurgiu mai multe persoane și-au adresat injurii. O persoană a fost sancționată pentru continuarea campaniei electorale, iar alte două pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

34. Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată cu privire la faptul că mai multe autovehicule circulă pe drumurile publice, afișând mesaje electronice de încurajare a exercitării drepturilor electorale, alături de fotografia unui candidat. Polițiștii au identificat în trafic 3 astfel de vehicule, iar ca urmare a celor constatate au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 4.200 de lei. O persoană a fost condusă la Poliție pentru clarificarea situației sesizate.

35. Într-o secție de vot din Ilfov a fost depistat un bărbat care avea asupra lui un cuțit cu lama de aproximativ 16 cm. I s-a întocmit dosar pentru port de armă fără drept în spații rezervate procesului electoral.

36. În județul Dolj, polițiștii au întocmit dosar penal unui bărbat care s-a prezentat să voteze deși avea actul de identitate expirat. Față de operatorul care i-a permis să voteze fără să sesizeze că actul de identitate nu e valabil se efectuează cercetări pentru neglijență în serviciu.

În contextul desfășurării procesului electoral, au fost înregistrate 27 de cazuri medicale, în 17 dintre situații fiind nevoie de transport la spital.

De asemenea, la o secție de votare din jud. Hunedoara s-a întrerupt procesul de vot din cauza unei întreruperi a alimentării cu energie electrică.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la ora 14 în trafic, au fost verificate 9.500 de persoane cu 7.000 de vehicule, fiind aplicate 1.800 de sancțiuni contravenționale și constatate 24 de infracțiuni.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns