taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon

Ajutoare medicale din Ungaria pentru căminul de vârstnici din Gherla

În momente greu încercate în lumea întreagă, acțiunile de întrajutorare își fac loc în comunități, chiar și dincolo de granițe. 

Mii de măști chirurgicale inclusiv FFP, soluții dezinfectante, mii de combinezoane de protecție, sute de viziere, mii de mănuși și alte echipamente au fost donate de guvernul Ungariei către șase județe din Transilvania.

În județul Cluj, ajutoarele medicale au fost împărțite medicilor de familie, unor spitale, căminelor de persoane vârstnice. Este vorba despre 21.000 de măști chirurgicale, 6520 măști FFP, 275 viziere, 8500 de mănuși, 1450 litri dezinfectant, 1280 combinezoane de protecție, 626 ochelari de protecție.

Nici Gherla nu a fost uitată, astfel că în cursul zilei de 16 aprilie, la Căminul de Persoane Vârstnice din Gherla au ajuns un număr de 300 măști chirurgicale, 100 măști FFP, 7 viziere, 200 bucăți mănuși protecție, 40 litri de dezinfectant, 15 combinezoane de protecție, 5 ochelari de protecție.

ajutoare medicale gherla

„Este binevenit ajutorul acordat de guvernul maghiar, un gest de bunătate și umanitate în momente deosebit de critice pentru întreagă lume”, spune Rotar Izabella Krisztina, președintele organizației UDMR Gherla, cea care  a coordonat acțiunea de distribuire la câminul de vârstnici din oraș.

sus(45)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns