taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
ajan tamas bangkok

Aján Tamás, originar din Gherla, reales preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere

La sfârşitul lunii mai au avut loc la Bangkok, in Thailanda,  alegeri pentru conducerea Federaţiei Internaţionale de Haltere.

Cei șapte candidați pentru postul de președinte al Federației Internaționale de Haltere au fost Tamas Ajan (Ungaria), Mohamed Yousef Al-Mana (Qatar), Wenguang Ma (China), Ali Moradi (Iran), Monico Puentevella (Filipine), Antonio Urso (Italia) și Nicu Vlad (România).

Cu 86 de voturi a fost reales Aján Tamás, în vârstă de 78 de ani, născut la Gherla, cu origini armeneşti, acum stabilit in Ungaria.

Ajan a obținut al cincilea mandat la conducerea Federației, informează Reuters, citat de Agerpres. Ajan a devenit membru al consiliului executiv IWF în 1970, apoi secretar general în 1976, funcție pe care a îndeplinit-o până în 2000, când a fost ales președinte.  Este membru de onoare al Comitetului Internațional Olimpic (CIO).

Nicu Vlad, președintele Federației Române de Haltere, a fost ales vicepreședinte al Federației Internaționale de Haltere, cu 109 voturi din cele 140 validate la Congresul Electoral IWF de la Bangkok.

Familia lui Tamas Ajan, născut pe 12 ianuarie 1939 la Gherla, s-a mutat înainte de al doilea război mondial la Cluj, unde tatăl său a fost director la o bancă. Dupa război au plecat în Ungaria şi apoi în Austria. In tinereţe, Tamas Ajan a practicat mai multe sporturi, printre care gimnastică, atletism şi înot.

Aján a vizitat de mai multe ori municipiul Gherla, unde are încă prieteni. Este o mare onoare pentru mica comunitate armenească din Gherla să aibă un preşedinte în fruntea unei federaţii internaţionale.

Szekely Csaba

foto: Facebook

sus(3)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns