taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
ioan esztegar gherla janos szamosujvar armean

Adunarea generală UAR Gherla, s-a ales președintele

Comunitatea armenească din Gherla a ajuns din nou la ora bilanţului. Conform tradiţiei, peste tot în această perioadă au loc obişnuitele adunări generale, un bun prilej de a trage linie peste realizările din 2019 şi de a planifica activitatea pe 2020.

După cum a reieşit din materialul prezentat de preşedintele sucursalei Gherla a Uniunii Armenilor din România, Ioan Esztegar, în cursul anului 2019 au avut loc 18 acţiuni, din care 17 au fost culturale. Din acestea, șapte evenimente s-au desfăşurat cu ansamblul de dansuri „Hayakaghak”, între care la Festivalul interetnic de la Sighişoara şi la manifestarea „Strada Armenească” de la Bucureşti. Tot dintre acțiuni, participarea unei delegaţii la zilele culturale ale cartierului budapestean, Pesterzsébet, unde au mai fost prezenţi şi acum doi ani şi cu care întreţin relaţii bune de prietenie şi colaborare.

Tot la capitolul realizări a fost organizarea tradiţionalei sărbători anuale a comunităţii armeneşti din Gherla „Sfântul Grigore Luminătorul”, cu numeroși oaspeți şi invitaţi din ţară, dar şi din Ungaria sau Canada.

Comunitatea a onorat şi în 2019 sărbătorile religioase de la Frumoasa (judeţul Harghita), Dumbrăveni (judeţul Sibiu) şi Gheorgheni (judeţul Harghita). Nu au lipsit nici de la evenimentele iniţiate de UAR Cluj.

Asistenţa s-a declarat mulţumită de realizările anului trecut.

În cadrul adunării a fost prezentată situaţia cheltuielilor realizate în anul 2019, dar a fost prezentat şi bugetul propus pe anul 2020, care prevede suma de 164.550 lei.

La discuţiile pe marginea materialelor prezentate, participanții au propus, printre altele, noi dotări în sala de repetiţii a formaţiei de dansuri (oglinzi) şi la clubul UAR (maşină de spălat vase). De asemenea, s-a propus procurarea de noi costume tradiţionale pentru corul bisericii, dar şi pentru grupul de dansatori. Tot în acest an se dorește renovarea subsolul Parohiei Armeneşti de pe strada Ştefan Cel Mare, un spaţiu unde se pot organiza diferite manifestări culturale.

La ultimul punct al ordinii de zi s-a trecut la alegerea noului preşedinte UAR Gherla. A fost reales în unanimitate Ioan Esztegar, cel care rueșește de ani buni să închege comunitatea armenească și să o promoveze cu un dar aparte.

Szekely Csaba

foto: arhiva

sus(39)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns