alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp psd alegeri europarlamentare 2019 gherla cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj angajare locuri de munca gherla sofer electronist calculator operator dej cluj

Adolescent din Gherla cu 10 la olimpiada națională de religie: „Este important să cunoști toate religiile”

alegeri europarlamentare pmp traian basescu cristian vasile lungu

Reușita din acest an a unui tânăr din Gherla, care a obținut nota 10 la olimpiada națională de religie greco-catolică, vine să confirme șirul lung de rezultate foarte bune obținute în ultimii ani.

Kilin Artemio Rafael este elev în clasa a XII-a la Liceul Inochentie Micu din Cluj-Napoca. Etapa județeană a concursului a fost cel mai mic obstacol pentru a avansa în faza națională a concursului, care s-a desfășurat pe  2 mai, la Alba Iulia.

Examenul scris a durat trei ore, iar participanții, elevi din toată România, au avut de rezolvat subiecte medii spre dificile, iar unele au necesitat inclusiv cunoștințe de filozofie. Pentru Rafael, care a participat și la etapele județene ale olimpiadelor de istorie, dar și filozofie, unde a obținut o mențiune, olimpiada de religie greco-catolică a reprezentat o provocare căreia i-a făcut față la cel mai înalt nivel.

Vineri dimineața s-au afișat rezultatele, iar pe tabelul cu notele de la clasa a XII-a a fost un singur 10, al tânărului din Gherla. Acesta l-a avut coordonator pe preotul Ioan Ureche.

rezultate olimpiada religie greco catolic alba iulia

Pe locul al doilea, cu nota 9,60 s-a aflat Cojocaru Radu de la Colegiul Sf. Iosif din Bacău, iar pe locul al III-lea elevul Mârț Daniel de la Colegiul Sf. Francisc de Assisi din Roman.

„Am încheiat frumos ultimul an de liceu”, a declarat Rafael după aflarea rezultatelor. „Mi-au prins foarte bine aceste olimpiade pentru pregătirea la bacalaureat!”

Elevul spune că din cauza unor dezamăgiri legate de unii preoți din internatul liceului clujean, nu va alege o facultate de profil. „E mult de povestit despre viața la internat. Eu am deschidere spre orice credință, sunt conștient că nu există o singură cale și că fiecare are unde să se regăsească. Este important să cunoști toate religiile”, consideră el.

Pentru participanții la olimpiadă, organizatorii au pregătit vineri o vizită la Blaj, într-o zi cu totul specială pentru românism. Aici, pe 3 mai 1848, peste 100.000 de români s-au adunat pe Câmpia Libertății și au cerut recunoașterea și drepturile între celelalte națiuni care locuiau în Transilvania.

sus(45)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon locuri de munca gherla ferma muncitor tractorist

Lasă un răspuns