hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

ploaie gherla autogara

Adio vară, toamna vine în forță – se răcește tare, plouă, s-a dat alertă de vânt foarte puternic

Vara 2018 și-a luat adio începând de sâmbătă. A fost o vară fără excese, fără episoade cu caniculă, cum s-a petrecut în ultimii ani.

Începând de sâmbătă seara, vremea a căpătat aspect de toamnă, aspect care se va accentua în zilele următoare.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie spun că din noaptea de duminică spre luni și până miercuri, în toată România vor fi perioade de timp în care vântul va bate cu putere, cu rafale în general de 50-60 km/h.

Pentru Transilvania s-a emis un cod galben, iar aici sunt posibile vânturi și mai puternice, de 65-70 km/oră. În zona de munte vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100-120 km/h.

Temporar va ploua la început în vest, în centru și în nordul țării, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți se va resimți în toată țara, astfel că temperaturile vor fi cu 8-10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii, mai spun meteorologii.

Cea mai ridicată temperatură la Gherla din 2018 a fost de 33 de grade, înregistrată pe 21 august. Cele mai calde dimineți au fost în câteva zile din lunile iulie si august, când termometrele nu au coborât la primele ore ale zilei sub 19 grade.
sus(5)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns