taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
gherla penitenciar

Adio gardieni la penitenciar! De acum se vor numi ‘politisti de penitenciar’!

S-a „bătut în cuie” denumirea de ”polițist de penitenciare” pentru funcționarul public cu statut special din sistemul administrației penitenciare. La ședința de lucru din Administrația Națională a Penitenciarelor, conducerea ANP și organizațiile sindicale au căzut de comun acord ca noua titulatură a

funcționarilor publici din sistemul penitenciar să fie ”polițist de penitenciare”, denumire îmbrațișată de majoritatea angajaților din penitenciarele românești, anunta Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Epuizați și nemulțumiți de actuala titulatură vehiculată prin mass-media, lucrătorii din penitenciare s-au declarat hotărâți să înlocuiască peiorativul ”gardian” cu o nouă denumire: ”polițist de penitenciare”.

Dorința declarată a acestora a fost susținută de organizațiile sindicale, considerând necesară ideea reinventării denominației profesionale.

”Experții clasici pe probleme de penitenciare” ar considera noua titulatură o dezrădăcinare, pe când noul val de angajați cu viziune și devoratori de proiecte de anvergură ar considera denumirea o provocare.

Necesitatea unei denumiri a plecat de la premisa că, procesul de dezvoltare a unei cariere profesionale este în strânsă legătură cu dezvoltarea unei denumiri clare, conștiente, adaptative realității cotidiene, mereu în schimbare.

O primă condiție a noii denumiri este aceea de apărare și garantare a intereselor proprii lucrătorilor din penitenciarele românești, deoarece noile reforme legislative nu vizează și funcționarii publici din sistemul penitenciar.

O a doua condiție a noii denumiri este aceea de consolidare a imaginii profesionale, asigurând  satisfacție atât individuală, cât și colectivă angajaților din penitenciare.

Nu asistăm la o reinventare profesională, cum ar considera gurile rele, ci la un proces de tranziție de la apelative defăimătoare (”gardian, milițian, caraliu)”, la o denumire (”polițist de penitenciare”) care impune autoritate și prestanță.

Noua denumire are misiunea de a consolida statutul emergent al funcționarului public din sistemul penitenciar.

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

4 comentarii

  1. Aceeasi Marie cu alta palarie :)

    sus(0)sus(0)
  2. Mai oameni astia sunt PAZNICI !!!

    sus(0)sus(0)
  3. mandrie pe cutca si pe toti care au ajuns in sistem pe 20-30 kg (tzuica) ca o sa fie numiti cica''Politisti'' inafara de ofiteri domnu cu tractoru cu varza o sa fie numit politist ! sa vedem acuma figuri in gherla !!!

    sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns