irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
alegeri locale gherla 2024 primar psd vasile bagacean
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon udmr rmdsz szamosujvar algeri locale 2024
warboy film

Actor din Gherla, în film pe marile ecrane: Warboy – VIDEO

Fenomenul cinematografic pare să prindă amploare în ultima perioadă la Gherla. În urmă cu doi ani, în oraș s-au filmat scene din filmul „Mirciulică”. Acum, un actor din Gherla apare pe marile ecrene, într-o nouă producție, intitulată „Warboy”.

Este vorba despre Székely Tibor, care joacă în cel mai nou lungmetraj al regizorului Marian Crișan. „Warboy” este un film a cărui acțiune ce se desfășoară la finalul celui de-al doilea război mondial, în Munții Apuseni.

Nu este un film de război, cum sugerează titlul, scrie Oana Balaci, pe liternet.ro. Spectatorul ar putea crede că va asista la adevărate scene de luptă, dar nu este aşa. În scenariu nu apar lupte sângeroase, sau strategii militare. Scenariul filmului creionează prietenia dintre un băiat din zona rurală și un ofițer american, parașutat de urgență pe meleagurile pitoreşti ale Munţilor Apuseni, locaţia unde se derulează toată acţiunea. Două personaje din lumi complet diferite, care încearcă să comunice fiecare pe limba sa. Două personaje care creează o legătură puternică, în ciuda barierelor lingvistice, datorită experiențelor prin care trec împreună. Două personaje care nu se au decât unul pe celălalt. Și mai au un scop, care din păcate nu coincide: soldatul vrea să meargă înspre Rusia, în nord, iar protagonistul dorește să ajungă la unchiul lui și să își protejeze cei doi cai.

Se spune că una dintre cele mai dificile sarcini în artă este să lucrezi cu animale sau copii. Regizorul Marian Crișan și-a asumat o mare răspundere atunci când a ales să filmeze cu ambele categorii, în același timp. Dar asta nu a fost singura decizie riscantă.

În rolurile principale joacă doi actori amatori. Copilul, Nicu, este interpretat în cheie veridică de Daniel Bâlis, un călăreț desăvârșit şi un actor talentat aflat la începutul carierei, iar în rolul americanului Earl Cooper se află carismaticul Reginald Ammons, cu o fizionomie aparte și un joc actoricesc atât de captivant și autentic încât ai putea crede că este un actor de la Hollywood.

„Imaginea este încă una dintre valorile incontestabile de care regizorul se folosește pentru a-și contura drama și a-i compensa ritmul lent. Chiar dacă momentele dinamice sunt rare și se conturează gradual, calitatea estetică a peliculei, cu ale sale nuanțe naturale de maro, kaki și verde, fascinează orice privitor, devenind chiar o carte de vizită a Munților Apuseni. „Warboy” alternează momentele tragice cu momente comice pentru a echilibra balanța sentimentelor resimțite de spectatori. intermediul zvonurilor.”

Unul din rolurile secundare ale filmului este interpretat de actorul Teatrului de Nord Satu Mare, Székely Tibor, originar din Gherla, aflat la prima apariţie într-o producţie cinematografică. În film mai joacă şi actorii clujeni Ovidiu Crişan, Dan Chiorean şi Viola Gábor, ultimul de la Teatrul Maghiar de Stat.

Filmul a intrat în cinematografe pe 17 noiembrie și va ajunge probabil și la Gherla.

video gherla info trailerul filmului

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns