taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
festival folclor defilare

Acțiune cu poliția în weekend la Gherla, cinci permise reținute. Încep controalele transportatorilor

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au acţionat în weekendul trecut cu ocazia Festivalului Internaţional de Folclor, în vederea menţinerii unui climat de siguranţă publică, dar şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Activităţile desfăşurate de către poliţişti au condus la constatarea a două infracţiuni flagrante, ambele la regimul rutier.

Nerespectarea normelor legale în vigoare au impus aplicarea a 38 de sancţiuni contravenţionale, 33 dintre acestea pentru încălcări ale legislaţiei rutiere.

Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată cinci permise de conducere.

Alte cinci sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

O acțiune similară a avut loc și la Dej. Aici polițiștii Biroului Rutier Dej, Biroului de Ordine Publică și Secției 5 Poliție Rurală Dej au organizat și desfășurat o acțiune pe linia încălcării regimului legal de viteză, a consumului de alcool și efectuării de depășiri neregulamentare.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 41 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea 18 au fost pentru încălcări ale regimului legal de viteză şi au condus la reţinerea a patru permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată.

TRANSPORTATORII LA CONTROL

În această săptămînă, conform Planului de operațiuni al Organiyației Polițiilor Rutiere din Eutopa, Poliția Romînă desfășoară acțiunea TRUK & Bus, pentru verificareaactivităților de transport public de personae și mărfuri.

În perioada 13 -19 mai, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel national, o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de personae și transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii vor verifica autovehiculele destinate transportului public de persoane mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitățile de control se desfășoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL)

Polițiștii clujeni vor fi prezenți și vor  acționa pe toate drumurile naționale și europene din județul Cluj, în vederea reducerii riscului de producere a accidentelor rutiere în care pot fi implicate autovehiculele de transport public de persoane și de transport marfă.

foto: Facebook/Fundatia Teka

 

sus(4)jos(0)

Lasă un răspuns