taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
accident ungaria microbuz gherla cluj pusztaszer

Accidentul de microbuz din Ungaria: 11 copii au ajuns acasă, 3 persoane sunt internate în spital la Szeged

11 copii şi tineri care se aflau în microbuzul implicat în accidentul produs sâmbătă în Ungaria au ajuns duminică la miezul nopţii la Gherla, după ce au primit îngrijiri medicale la spital. Firma de transport care deţinea microbuzul a trimis o altă maşină pentru a-i prelua şi a-i aduce la Gherla.

În microbuzul implicat în accidentul din localitatea Pusztaszer se aflau 15 pasageri, între care şoferul, Ioan Esztegar – preşedintele Uniunii Armenilor filiala Transilvania, fiica acestuia, copii şi tineri cu vârste cuprinse între 12-22 de ani. Aceştia se aflau într-o excursie şi urmau să participe cu formaţia de dansuri armeneşti Hayakaghak la un festival la Budapesta.

În urma impactului, şoferul şi două fete au fost răniţi mai grav, iar ceilalţi pasageri au fost răniţi uşor. 8 ambulanţe au intervenit rapid la locul accidentului, iar victimele au fost transportate la spitalele din Szeged şi Kecskemet, unde au fost consultaţi şi le-au fost făcute radiografii.

Şoferul de pe microbuz, un bărbat de 50 de ani din Gherla, a fost rănit în zona capului şi a toracelui în urma impactului. El a fost transportat la spitalul din Szeged, unde a fost suturat. În prezent el este conştient, în stare stabilă, iar recuperarea decurge normal.

O femeie de 33 de ani s-a accidentat în zona şoldului, fiind internată la Szeged, în stare bună, sub atenţia medicilor.

O fetiţă de 13 ani a fost rănită în zona bazinului. Aceasta se află în prezent imobilizată la pat, după cum i-au recomandat doctorii, este în stare stabilă, conştientă şi în afara oricărui pericol. Ioan Esztegar a declarat că în cursul zilei de marţi, medicii se vor pronunţa în legătură cu perioada necesară pentru a mai rămâne internată, probabil câteva zile. Părinţii acesteia sunt aşteptaţi să ajungă la Szeged.

5 persoane care au fost rănite uşor au fost transportate la spitalul din Kecskemet şi ulterior au fost externate.

Ioan Esztegar a ţinut să infirme zvonurile cum că şoferul ar fi fost obosit la momentul producerii accidentului. „Intreg grupul ne-am cazat cu o seară înainte. Soferul a avut cameră separată, iar toată echipa a avut timp de odihnă până dimineaţă la ora 8”.

Din primele cercetări ale poliţiştilor maghiari, şoferul de 50 de ani din Gherla, aflat la volanul microbuzului marca Mercedes, nu ar fi acordat prioritate într-o intersecţie din localitatea Pusztaszer unui autoturism Volkswagen Sharan, condus de o femeie de 57 de ani din Csongrad. Aceasta a murit pe loc în urma impactului.

In urma accidentului s-au vehiculat informaţii neconfirmate oficial legate de faptul că şoferiţa ar fi circulat cu viteză peste limita admisă şi că nu ar fi purtat centura de siguranţă.

foto: Csongrad Hir

sus(10)jos(9)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns