hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

accident tren tir beclean bistrita

Accident la Beclean, un tren cu elevi a lovit un TIR – FOTO

Un accident feroviar s-a produs joi în jurul orei 13 la Beclean, în județul Bistrița-Năsăud.

Un autotren care transporta material lemnos a fost surprins pe calea ferata, la o trecere, de un tren de călători, care circula pe ruta Cluj-Napoca – Bistrița. Trenul avea două vagoane, în care se afla un grup organizat de elevi. Potrivit ISU BN, în tren se aflau aproximativ 70 de călători, dintre care 16 elevi.

accident beclean tir tren  bistrita nasaud

Din primele cercetări efectuate de polițiștii de la Rutieră și transporturi feroviare la fata locului, a rezultat faptul ca un bărbat de 35 de ani din Tîrlișua, care conducea un autotren, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau in funcțiune, moment in care a fost accidentat de trenul regio 15830, care circula pe relația Cluj Napoca – Bistrița.

La locul evenimentului au intervenit echipaje de descarcarare ale pompierilor, echipaje medicale și poliția. Polițiștii de la Rutieră și cei de la Transporturi Feroviare din Beclean au acționat pentru acordarea de sprijin victimelor.

accident tren tir beclean bistrita

În urma coliziunii nu au rămas persoane încarcerate. La prima evaluare medicală, șoferul TIR-ului nu a prezentat leziuni. Două persoane din tren, care prezentau leziuni la nivelul membrelor, au fost preluate de medici, pentru evaluare.

Cinci persoane, intre care trei adulti si doi copii, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost transportate la spital, trei dintre acestea la Beclean și două la Bistrița.

Alte două persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, dar au refuzat transportul la spital.

In urma accidentului, cinci persoane care se aflau in tren au fost rănite. În total au fost opt victime, dintre care cinci transportate la spital de echipajele SMURD și Ambulanța, o victimă a ajuns la spital la Beclean cu alte mijloace decât resursele medicale alocate la locul accidentului și două persoane care au refuzat transportul la spital. 

Circulația în zonă a fost paralizată, atat pe calea ferată, cât și cea rutieră. A fost afectat drumul judetean 172 A, spre Nușeni. La fața locului, polițiștii au dirijat circulația și i-au îndrumat pe șoferi pe rute ocolitoare, respectiv strada Codrului.

Atât conducătorul auto cat și conductorul trenului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările urmează să stabilească împrejurările în care a avut loc evenimentul.

În jurul orei 16, traficul feroviar la Beclean a fost reluat pe o linie.

sus(1)jos(5)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns