revelion 2020 gherla dej cluj crystal ballroom pret
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj cabinet orl gherla dej cluj revelion 2020 gherla dej cluj al kimbo pret locuri de munca angajare gherla dej cluj bontida service facturare
baile baita gherla

A picat proiectul cu modernizarea la Băile Băița, ce s-a întâmplat

Firma care intenționa să modernizeze Băile Băița de la ieșirea din Gherla a anunțat miercuri, printr-un comunicat de presă, că lucrările nu vor mai avea loc, cel puțin deocamdată. Motivul principal ar fi prețul greșit estimat de proiectant pentru executarea construcțiilor.

COMUNICAT DE PRESĂ – BĂILE BĂIȚA

Referitor la proiectul de modernizare ,,Elaborare PUD, construire și dotare hotel 3*** și spa Băile Băița‘’, dorim să aducem în atenția populației, cărora îi mulțumim pentru interesul demonstrat, că din anumite motive, legate de greșelile grosolane de proiectare și de proiectanți, trebuie să renunțăm la executarea lucrărilor care vizează proiectul.

În data de 09.05.2018 am avut marea onoare, după lungi și costisitoare demersuri, să semnăm Procesul verbal de Predare – Primire a Contractului de Finanțare. Acest proiect este unul elaborat și am dorit să readucem la viață ceea ce au fost în trecut Băile Băița pentru locuitorii orașului Gherla, dar și pentru restul populației.

După semnarea contractului, am avut o întâlnire cu oamenii care s-au ocupat îndeaproape de proiect și în care ne-am pus toată nădejdea că o să ne ajute să aducem ceva frumos orașului și nu numai. Acești oameni sunt proiectanții, care, fiind din Gherla, am considerat că au un interes mai mare pentru realizarea acestui proiect. Într-un final, după o ședință cu proiectanții, am stabilit datele de predare a actelor, astfel încât să putem demara următoarea procedură.

După spusele proiectanților, care știau în deplinătate despre ce este vorba, ni s-a comunicat că la finalul lunii iunie 2018 o să primim actele necesare proiectului. Timpul s-a scurs rapid, luna iunie a trecut fără a primi actele, dar am trăit cu speranța că în luna iulie o să primim actele, după cum ni s-a confirmat.

După nenumărate insistențe și nenumărate telefoane, unele apeluri fiind ignorate total, ni s-a transmis că în decurs de maxim 15 zile o să primim actele.

Termenul ultim pentru depunerea licitației, după care se declara neeligibil proiectul, se apropia, iar actele nu ne-au fost puse la dispoziție de proiectanți, pentru demararea acestei proceduri.

În data de 6 noiembrie 2018, ultima zi pentru demararea licitației, am primit un teanc de dosare cu proiectul. Sinceri să fim, nu am avut timpul necesar să ne uităm peste devizele realizate de proiectanți, deoarece au fost primite în ultima clipă și au trebuit depuse urgent pentru licitație.

La prima licitație nu s-a prezentat niciun ofertant, deoarece prețul estimativ din proiectul pregătit de proiectanți era foarte mic față de prețul real de pe piață.

Văzând situația, am rugat și cerut insistent să se revizuiască devizele, pentru a putea scădea din prețul construcției. Timpul acesta de revizuire a durat până în ianuarie, dar aveam speranța că va aduce un folos.

Promovând și a doua licitație, am avut parte și de o oferta scrisă detaliată din partea unei firme. Prețul acestei oferte a fost de peste 2.000.000 de euro, iar suma pe care o aveam noi pentru proiect era de 838.000 de euro, incluzând și 30%, partea firmei.

Văzând această disconcordanță de prețuri, am făcut o altă întâlnire cu  proiectanții, prin care le-am solicitat din nou să reducă cât se poate de mult din devizele realizate anterior. Situația era destul de îngrijorătoare și eram tot mai preocupați.

După extrem de multe insistențe, proiectanții au realizat în mod foarte sumar ceea ce le-am cerut, lucru care nu a adus nici un rezultat favorabil demarării proiectului.

La cea de-a treia licitație pe care am făcut-o, după revizuirea devizelor, repet, sumar și fără un rezultat vizibil de reducere a investițiilor, nimeni nu a participat pentru ofertă.

Greșelile grosolane pe care acești proiectanți le-au adus la proiect, vorbim aici de peste 120% în plus la preț, ne-au făcut să renunțăm, astăzi oficial, la acest frumos proiect de dezvoltare a vestitei stațiunii.

Noi, ca firmă, am pierdut până acum în jur de 100.000 de euro, bani investiți în avize, proiecte, consultanță și autorizații.

Singura speranța care o avem astăzi, fiindcă se va redeschide o altă tranșă de depunere a proiectelor, este să prezentăm un alt proiect, cu alți proiectanți, sperăm mai pricepuți, prin care vom cere accesarea unui alt proiect european. Acest lucru este posibil, dar știm că nu există nicio certitudine, întocmai ca la ruleta rusească. Dar este singura noastră șansă.

sus(9)jos(48)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely

6 comentarii

 1. Asa este cand visezi BMW dar ai bani de Dacia.
  Un investitor cu cap isi face niste calcule initiale, cu preturi la mp si, in functie de suprafețele dorite a se amenaja, obtine o evaluare. Mai poate compara investitia dorita cu altele de aceeasi anvergura - pentru care se cunoaște deja pretul. Se cheamă studiu de prefezabilitate - in limbaj tehnic.
  Dar, sa te trezesti ca dupa ce s-au taiat elemente din deviz, pretul ofertat este de 2,5 ori peste cel estimat, mă scuzati, dar ceva nu a fost in regula in planul afacerii.
  Poate ca alegerea unui consultant de specialitate va scutea de cheltuirea a 100 000euro.
  Mai multă atentie în viitor! Poate mai reduceti din suprafete sau mai implicati un investitor. Locatia are potential, ca si Gherla de altfel.
  Succes!

  sus(37)sus(10)
 2. la vremea respectiva cand se anunta pompos .. sa ne uitam bine .. ca in curand se va demola , am scris ca ..atunci cand va zbura porcul.. si iata ca incepe usor usor sa zboare...si ne vom uita mult si bine la ruinele ,, BAILE BAITE,,

  sus(37)sus(7)
 3. Îmi e milă de bietul Năsă,cât a umblat el personal să-i obțină toate avizele necesare proiectului( pt. Italian ,desigur ) și acum nimic,nimic ??? A fost prima lui muncă de primar în folosul societăți care la votat .

  sus(39)sus(8)
  • După un argument atat de complex, niste autorități, sigur cu studii inalte.... isi exprima acesti păreri categorice si radicale. Primul paradox este faptul că, datorită notorietății lor, se ascund după niște acronime fara sens. In al doilea rand, nu inteleg daca ati citit Comunicatul de Presa, deoarece noi, ca firma, acuzăm proiectanții ca au gresit in totalitate studiul de fezabilitate și ‘’KRL’’ (??) ne acuză că nu am stiut face un studiu de prefezabiliate (???)."Consultant de specialitate am avut, din pacate, si fiind gherlean am crezut ca o sa isi faca cu multă pricepere treaba, însă... Am gândit gresit.. Recunoaștem acest lucru, dar plătim din buzunarul nostru..
   Ce căutați domnule Darie? Daca ati avea un nume + prenume nu v-ati face mai cutezator decât să fiți pus sub" o mască" sau sub false sau incomplete nume? Ce căutați la domnul Primar? Dansul nu are nici o tangență cu ce s-a realizat sau nu s-a realizat la Baile Băiță? Într-adevăr, ca ne-a ajutat si pe această cale ii multumim! A facut-o pentru interesul orașului Gherla si pentru întreaga populație gherlean si nu numai.. Din pacate, în acest moment, Am pus pusca jos cum se zice... Dar, datorită faptului că Baile Băița s-a încercat să să se aducă la o splendoare antică, este ori nu este o faptă bună?!
   In ultimul rand, as mai dori sa adaug Ca Baile Băița este o proprietate PRIVATA! A fost un exemplu demn si corect faptul că am dorit să anuntam cetățenii despre acest proiect. Va invităm, daca sunteti capabil, să cumpărați dumneavoastra această firmă si sa o faceți după bunul dvs plac .
   Gianni Calderone (Italian)

   sus(83)sus(33)
 4. „În țara orbilor, chiorul e împărat”. Așa e și în țara săracilor, orice pârlit cu doi gologani în pungă, poate fi un mic „Cresus”. :D

  sus(27)sus(1)

Lasă un răspuns