taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
regele mihai manastire nicula

A murit regele Mihai. Fostul suveran a vizitat mănăstirea Nicula în urmă cu 11 ani – FOTO

Fostul suveran al României s-a stins din viață marți, la reședința în Elvetia.

Regele Mihai avea 96 de ani, iar în urmă cu un an s-a retras din viață publică, după ce a fost diagnosticat cu o boală cruntă. Casă regală a anunțat decesul marți, la ora 13.

Trupul neînsuflețit urmează să fie adus în România, la Castelul Peleș, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș.

Trupul neinsuflețit va fi adus în țară pe 13 decembrie, informează Agerpres.

Regele Mihai s-a născut la Sinaia, în 1921. A urcat pe tron la vârstă de 5 ani, până în 1930 și din nou între 1940-1947. A abdicat de la tron în 1947, când România a devenit republică.

Dupa revoluția din 1989, regele a revenit în țară, pe un val de monarhism care sugera chiar modificarea formei de guvernământ.

Regele Mihai la Mănăstirea Nicula

La sfârșitul anului 2006, Regele Mihai a făcut un tur prin Ardeal, cu popasuri la Cluj și în sate de pe Valea Someșului, în județul Bistrița-Năsăud, în localități ca Zagra, Salva, Spermezeu, Dobric și Bistrita.

regele mihai manastire nicula  regele mihai manastire nicula

foto: arh. Dumitru Cobzaru

Regele ar fi trebuit să petreacă noaptea Anului Nou 2006/2007 la Mănăstirea Nicula de lângă Gherla, însă chiar atunci mitropolitul Bartolomeu Anania a suferit un mic accident la picior, fiind internat la Dej și apoi la Cluj, astfel că fostul suveran a vizitat mănăstirea pe 1 ianuarie 2007. I-au fost alături Regina Ana, Prințul Radu și Principesa Margareta.

sus(14)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns