locuri de munca fundatura iclod lacatus sudor gherla dej clj bontida
nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj
flori vanzare 8 martie gherla adp pret

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej cluj ospatar conte

cristian topescu 1983

A murit Cristian Ţopescu. Marele comentator sportiv a trecut şi pe la Dej, unde s-a întâlnit cu membrii ACR Gherla

Adevăratele valori ale României se duc rând pe rând. Marți după-amiază a încetat din viață, la vârsta de 81 de ani, Cristian Topescu.

Cunoscutul şi apreciatul, de acum încolo regretatul comentator Cristian Ţopescu, a trecut şi pe meleagurile noastre.

Pe lîngă zecile de transmisiuni fotbalistice de pe fostul stadion municipal din parcul clujean, cel mai bun comentator TV al sportului românesc a fost prezent şi în sala cinematografului „Arta” din Dej, la invitația filialei locale A.C.R. (Automobil Clubul Român). La întâlnirea desfăşurată la începutul anilor ’80 au fost prezenţi şi reprezentanţii A.C.R. Gherla. La respectiva manifestare s-a vorbit mai mult despre activitatea filialelor ACR din zona noastră, dar au fost ridicate şi problemele arzătoare ale vieţii sportive, la care talentatul om de televiziune a răspuns cu promptitudine şi cu amabilitatea recunoscută. Au fost atunci prezenți mulţi gherleni care şi-au dorit să-l cunoască pe Cristian Ţopescu, un bun profesionist, dar mai ales un om cult, inteligent.

In 1983 a fost dat la o parte de conducerea comunistă din aceea vreme pentru o afirmaţie referitoare la transferul fotbaliştilor români în echipele puternice ale Europei. A activat în cadrul Cercului Militar Bucureşti, iar o perioadă a fost prezentator pe stadionul Ghencea.

„Aici am avut din nou ocazia să-l întâlnesc la un meci internaţional de fotbal, România-Grecia, în cadrul preliminariilor CM din 1990, jucat pe 15 noiembrie 1989, încheiat cu 3-0. Eram trimisul ziarului clujean în limba maghiară la aceea partidă, împreună cu observatorul întâlnirii, comentatorul Radiodifuziunii Maghiare, Szepesi György”, povestește ziaristul Szekely Csaba din Gherla.

Sportul românesc, dar nu numai, a pierdut un om deosebit de inteligent, un comentator TV de mare talent, dar mai ales un prieten al tuturor celor din sfera fotbalului şi handbalului. Cele mai mari succese internaţionale ale celor două discipline sportive amintite poartă semnătura lui vocală, comentariile sale rămânând veşnic în amintirea noastră.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

sus(0)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns