taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
jucu primar pojar prefect

A început investirea primarilor în orașele și comunele din Cluj, calendarul – VIDEO

Primarii și consilierii locali aleși în urma alegerilor locale din 27 septembrie își încep mandatele după validarea primită de la judecătorie, urmată de investirea oficială, cu depunerea jurământului.

Primele investiri au avut loc pe 19 octombrie la Jucu, Cătina și Buza, în prezența prefectului Mircea Abrudean.

La Jucu, primarul Pojar Valentin Dorel (PSD) a câștigat încă un mandat, cu 56,29% din voturi. „Am început un nou drum, în noua formulă, alături de care îmi doresc să avem o colaborare constructivă și eficientă, pentru ca în următorii patru ani, Jucu cu toate satele aparținătoare, să prospere. Mă bazez pe buna credință a tuturor membrilor consiliului local și pe implicarea acestora, pentru a dezvolta cât mai mult și echilibrat condițiile de trai de la noi din comună. Cu credință și încredere pășim pe acest drum și ne asumăm rolul în comunitate. Comuna Jucu este prioritatea mea și a colegilor mei!”, a fost mesajul primarului la investire.

La Cătina, unde primarul PSD Bota Alexandru nu a mai candidat, a fost o luptă strânsă în alegeri. Aici candidatul învingător a venit din partea PMP, Borbely Florin Călin. Acesta a obținut în alegeri 324 de voturi (31,88%), la mică distanță de candidatul PNL Voivod Grigore Vasile, care a avut cu doar 15 voturi mai puțin.

investire primar catina borbely prefect

foto: Facebook

Primarul din Buza, Czegher Ștefan (UDMR) a fost validat de judecătorie pe 14 octombrie, iar investirea oficială a primarului și consiliului local a avut loc pe 19 octombrie. El a obținut la alegeri 49,46% (277 voturi).

Miercuri dimineață a fost investit primarul Emil Boc și s-a constituit consiliul local Cluj-Napoca.

cluj investire primar boc prefect

Investirea primarului Morar Costan de la Dej pentru al patrulea mandat are loc joi, 22 octombrie, de la ora 15,30. Costan a candidat în 2020 din partea PNL, după alte două mandate PSD și unul din partea USL. El a obținut pe 27 septembrie 50,32% din voturile alegătorilor.

La Cuzdrioara, festivitatea este programată tot joi, de la ora 17, cu investirea primarului Rus Simion-Casian (PNL), iar la Vad la ora 18,30, pentru primarul câștigător, David Prunean (PNL).

La Apahida, primarul Grigore Fati (PSD) și consiliul local vor fi investiți joi, de la ora 11.

În comuna Mociu, primarul ales Vasile Focsa (PNL) și consiliul local își vor intra în drepturi după festivitatea programată în aceeași zi, la ora 13.30.

Judecătoria Gherla a validat și ceilalți primari din comunele din zonă: Cărhaț Aurel Emil de la Bonțida, pe 16 octombrie, Huldușan Ioan de la Pălatca pe 19 octombrie, Emil Pîrțoc de la Iclod (19 octombrie), Vasile Lup la Fizeșu Gherlii pe 16 octombrie, Cioban Emil (Dăbâca) pe 19 octombrie, Sofronie Mihail Moldovan de la Geaca pe 16 octombrie, Mariana Secară de la Borșa pe 14 octombrie, Chifor Cornel Vasile (Cornești) pe 15 octombrie, Mihai Sav (Aluniș) pe 14 octombrie, Oltean Dumitru (Mintiu Gherlii) pe 14 octombrie, Ana Cighir (Așchileu) pe 12 octombrie, Mîrza Romulus (Țaga) pe 12 octombrie, Mureșan Eugen (Vultureni) pe 19 octombrie, Sallai Ioan (Sic) pe 19 octombrie, Fârtan Ioan (Sânmărtin) pe 14 octombrie.

Investirile în funcție urmează să aibă loc după ce validările vor fi comunicate către Prefectură.

O situație mai specială este la Cămărașu. Aici candidatul independent Mocean Iancu Marcel a câștigat alegerile cu 663 de voturi (58,36%), dar Judecătoria Gherla a respins pe 12 octombrie cererea de validare.

În 2016, A.N.I. l-a declarat pe primar în stare de incompatibilitate, cu justificarea că a deținut simultan funcțiile de primar și membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale din Cămărașu. Primarul a contestat concluziile Agenției Naționale de Integritate și a câștigat cauza la Curtea de Apel Cluj. ANI a făcut recurs, iar ICCJ a dat dreptate ANI. Ca urmare, primarul nu ar mai putea ocupa o funcție publică timp de 3 ani.

Pe 12 octombrie a fost validat și mandatul primarului ales la Gherla, Ovidiu Drăgan.

Investirile la Gherla și în celelalte comune urmează să aibă loc la o dată ce va fi anunțată în zilele următoare.

video: investirea primarului și constituirea consiliului local Cluj-Napoca, miercuri dimineață

sus(5)jos(9)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns