taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
dancila viorica guvern

A căzut guvernul, ce urmează acum și ce a anunțat Dăncilă

Moțiunea de cenzură inițiată de opoziție la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată joi, după ce a primit 238 de voturi pentru. Votul a fost secret, cu bile.

Adoptarea moțiunii înseamnă retragere votului de încredere al parlamentului față de guvern. Ca urmare, acesta nu mai poate emite ordonanțe de urgență sau propuneri legislative către Parlament.

Ca urmare a moțiunii, guvernul este demis. Urmează ca președintele să desemneze un candidat pentru funcția de prim-ministru, în urma unei consultări cu partidele reprezentate în Parlament. Acest candidat va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al parlamentului.

Klaus Iohannis a anunţat că va convoca vineri partidele parlamentare, la prima rundă de consultări. Programul consulărilor cu partidele politice: ora 11.00 PNL, ora 11.30 USR, ora 12.00 UDMR, ora 12.30 PMP, ora 13.00 Grupul Parlamentar Pro Europa, ora 13.30 ALDE, ora 14.00 Grupul parlamentar al minorităților naționale, ora 14.30 PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nu va merge la consultările de la Cotroceni cu şeful statului în vederea formării unui nou Guvern şi a precizat că nici colegii săi nu vor face acest lucru.

sus(27)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns