taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej
sms altex premiu

A câștigat 10.000 de euro prin SMS, ce s-a întâmplat când s-a dus să-și ridice premiul la magazin

Vârstnicii sunt preferații celor care dau țepe de tot felul. Prin diverse manevre, din ce în ce mai sofisticate, cei în vârstă sunt înșelați de persoane necunoscute și de multe ori își dau de bună voie banii sau chiar bijuteriile unor necunoscuți.

Vineri dimineață, la magazinul de electrocasnice Flanco din piața gării din Gherla s-a prezentat un bunic, să-și ridice premiul de 10.000 de euro, câștigat prin SMS. Vânzătorii și-au dat coate și au zâmbit când s-au lămurit despre ce era vorba.

În urma că câteva zile, omul a fost sunat de o persoană necunoscută, care i-a cerut tot felul de informații, cu explicația că „se face un sondaj”. Întrebat din ce magazin de electrocasnice și-a cumpărat ultima dată produse, omul a răspuns că la Altex.

N-a trecut mult timp și bărbatul a primit un SMS prin care a fost anunțat că, în urma unei trageri la sorți, Altex l-a desemnat fericitul câștigător al unui laptop, dar și a 10.000 de euro. Mai să leșine de fericire omul, care a început rapid să-și facă planuri cum să cheltuiască atâta amar de bănet.

Însă pentru a-și lua în primire premiul, a fost informat că trebuie să depună 100 de euro prin poștă, pe o anumită adresă. Cum nu avea acești bani, omul s-a gândit să facă și el o șmecherie: să mearga întâi la magazin, să-și ridice întâi milioanele și apoi să plătească ce era de plătit.

Pentru vârstnic, Altex ori Flanco, totuna. Omul s-a dus la magazinul Flanco de lângă gară după cei 10.000 de euro, unde a stârnit zâmbetele angajaților. Aceștia i-au explicat omului că la mijloc e o înșelătorie și că nu a câștigat niciun premiu.

Bărbatul a fost îndemnat să meargă să facă o sesizare la poliție în acest caz. De această dată, n-a rămas nimeni țepuit, dar cele întâmplate ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru creduli.

Pentru a evita astfel de situații, persoanele în vârstă ar trebui să refuze să dea prin telefon orice fel de informații personale și să refuze participarea la orice fel de sondaje. Tinerii sunt îndemnați să-și informeze părinții și bunicii despre înșelătoriile care se fac prin telefon și să-i îndemne să nu discute la telefon decât cu persoane cunoscute.

 

 

 

sus(6)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns