taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
comitet urgenta gherla primarie

77 de persoane autoizolate la Gherla, noi măsuri în oraș, ce trebuie să știe cei care vin acasă de Paște – VIDEO

La sediul primăriei Gherla a avut loc luni după-amiază o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla – Centrul Operativ, creat pentu gestionarea situației generate de noul coronavirus.

La întâlnire a participat primarul Ioan Neselean, șeful comitetului Mihuț Petru, șeful Poliției Municipiului Ioan Iușan, șeful Poliției Locale Ioan Georgiu, managerul spitalului municipal Mihaela Șomlea, managerul ADP Gherla Genel Mureșan, secretarul general al primăriei și șefi de direcții din instituție.

Primarul Ioan Neselean i-a înștiințat pe cei prezenți în legătură cu noutățile și reglementările prelucrate la întâlnirea avută luni la amiază cu Prefectul Clujului, unde au fost prezenți toți primarii de municipii, orașe și comune din județul Cluj.

La finalul ședinței, comitetul local a transmis printr-un comunicat ultimele date privind situația de la Gherla și ce măsuri s-au mai luat pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

„Având în vedere evoluția situației create de coronavirus la nivel internațional și național și ținând seama de comunicările oficiale (Instituția Prefectului Județului Cluj, Inspectoratul Județean de Poliție Cluj), informăm cetățenii Municipiului Gherla că pe teritoriul administrativ al Municipiului Gherla există un număr de 77 de persoane aflate în autoizolare.
Acestor persoane le este interzis cu desăvârșire, sub orice motiv, părăsirea locului de autoizolare, precum și contactul direct cu orice persoană.

Persoanele aflate în autoizolare sunt cele care s-au întors din țări declarate zone roșii sau galbene, care nu au prezentat la intrarea în țară simptome ale infecției cu coronavirus, dar care sunt obligate ca pe o perioadă de 14 zile de la intrarea în țară să rămână izolate pentru a putea fi monitorizate și a se interveni în cazul în care apar simptome ale infecției în perioada de 14 zile.

Persoanele în cauză sunt monitorizate permanent de către medicul de familie, DSP Cluj, Politia Municipiului Gherla, Poliția Locală Gherla, Inspectoratul de Jandarmi și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Gherla.

Monitorizarea constă atât în verificarea telefonică, cât și în verificarea efectivă la adresele de autoizolare.
În cazul în care se constată că persoanele în cauză nu respectă regimul de autoizolare, se vor aplica sancțiuni contravenționale între 10.000 – 30.000 lei sau penal, după caz.

Solicităm în mod expres persoanelor aflate în autoizolare să respecte regimul impus și să nu părăsească locul de autoizolare.

Rugăm cetățenii care cunosc situații în care persoane aflate în autoizolare nu respectă regimul impus, să anunțe: Poliția Municipiului Gherla (tel. 0264241414), Poliția Locală Gherla (tel. 0786105320), SVSU Gherla (0264241812).

Cetățenii care prezintă simptome ale infecției cu coronavirus sunt rugați să apeleze de urgență 112.

Comitetul Local pentru Situații de urgență a stabilit următoarele măsuri:
Se suspendă activitatea Cinematografului și a Casei de Cultură începând din data de 16.03.2020.

Începând din data de 16.03.2020 ADP Gherla SA va efectua operațiuni de dezinsecție a căilor rutiere, străzi, trotuare.

In data de 17.03.2020 de la orele 20.00 se va efectua de către ADP Gherla operațiune de dezinfecție în următoarele locații: Parcul Central , Parcul Mare, Parcul Minerva, Loc de joacă copii str. Primăverii. Produsul utilizat va fi Virocid. Recomandări :
– Se interzice accesul în zonele precizate în timpul campaniei de dezinfecție.
– Nu atingeți timp de 12 ore obiectele dezinfectate (loc de joacă pentru copii, bănci , aparate fitness )
– În caz de contact cu pielea spălați pielea cu apă apoi cu apă și săpun
– În caz de contact cu ochii clătiți ochi cu lichid de uz ocular și țineți pleoapele deschise timp de 10 minute
– În caz de expunere orală clătiți atent gura cu apă.

În perioada următoare, activitățile comerciale din cadrul magazinelor alimentare, farmacii, stații alimentare carburanți, se desfășoară în condiții normale, nefiind probleme cu aprovizionarea acestora, unităților comerciale revenindu-le obligația de a gestiona accesul populației astfel încât să se evite aglomerările mai mare de 50 de persoane.

Utilitățile publice furnizate populației (salubritate, apă , gaz, energie electrică, canalizare) își desfășoară activitatea în condiții normale.

Rugăm populația municipiului să ia în considerare comunicările oficiale de la nivel național, județean și local în vederea evitării dezinformărilor din surse neoficiale.

În funcție de evoluția situației Comitetul Local pentru Situații de Urgență va comunica populației măsurile care vor fi luate, regulile care trebuie respectate și consecințele în cazul nerespectării acestora.”

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

 

Primarul Ioan Neselean a precizat că la întâlnirea de la Cluj s-a discutat inclusiv despre apropiatele sărbători de Paște și a precizat că toți cei care se pregătesc să vină din zona roșie acasă, să știe că vor petrece 14 zile în carantină.

Neselean a făcut apel la calm și a dat asigurări că se iau toate măsurile astfel încât să nu fie probleme cu aprovizionarea cu alimente și combustibili.

El i-a îndemnat pe cetățeni să se informeze doar din surse oficiale și să nu ia în considerare unele postări și comentarii de pe rețelele sociale, care conduc de multe ori la crearea de panică și la răspândirea de informații false.

Primarul a mai anunțat că au loc întâlniri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență de câte ori apar noutăți sau este nevoie și că locuitorii orașului vor fi  ținuți permanent la curent cu măsurile luate, cu îndemnul ca acestea să fie întocmai respectate.

video în continuare

sus(33)jos(36)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

2 comentarii

  1. Noroc cu isteria asta generală numită coronavirus, poate așa vom avea trotuare mai curate și dezinfectate măcar câteva zile. Ar fi bine dacă ați începe dezinfecția cu Primăria că e o cloacă acolo plină cu viruși. Cât despre autoizolare, asta e altă frecție la un picior de lemn. Acele persoane locuiesc cu cineva (soț, soție, părinți, copii, frați, etc) deci au contact cu ele permanent. Persoanele cele din urmă merg la muncă, la cumpărături, se întâlnesc cu alți oameni, exact ce face orice om obișnuit. Verificarea la telefon e cea mai interesantă, cu asta ne-ți liniștit, stăm calmi știind că situația e sub control. Vedeți că în ultimele zile s-au întors o mulțime de albatroși din țările calde, iar acum sunt pline străzile de căruțe cu ei defilând liberi. Cu siguranță ei nu sunt contaminați, știind cât de mult țin ei la igiena personală.

    sus(42)sus(3)

Lasă un răspuns