taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
facebook mobil telefon

50 de milioane de conturi Facebook în mâinile hackerilor – cum știi dacă a fost afectat și contul tău

Facebook a anunțat vineri seara la ora 19.40 (ora României) că aproape 50 de milioane de conturi ale utilizatorilor au căzut pradă hackerilor.

În anunțul făcut de companie se explică cum s-a putut întâmpla așa ceva și ce măsuri s-au luat.

În după-amiază zilei de joi, 25 septembrie, echipa noastră de specialiști a descoperit o problema de securitate care afecta aproape 50 de milioane de conturi. Luăm foarte în serios această problema și dorim să știe toată lumea ce s-a întâmplat și ce acțiuni imediate am întreprins pentru a asigura securitatea utilizatorilor.

Investigația noastră este încă într-un stadiu incipient. Dar este clar că atacatorii au exploatat o vulnerabilitate în codul Facebook, care a afectat opțiunea „Vezi ca” (View As) și care permite utilizatorilor să vădă cum vad profilul lor alte persoane. Aceasta a permis furtul codurilor de acces token, care a putut fi apoi folosit pentru a preluat conturile utilizatorilor. Codurile de acces token sunt echivalentul cheilor digitale care mențîn utilizatorii autentificati pe Facebook, astfel încât aceștia să nu trebuiască să reintroducă parola de fiecare dată când folosesc aplicația.

Iată ce am făcut până acum. În primul rând, am rezolvat vulnerabilitatea și am informat organele legale.

În al doilea rând, am resetat codurile de acces token ale celor aproape 50 de milioane de conturi depsre care știm că au fost afectate, pentru a le asigura protecția. Ca măsură preventivă, am resestat alte 40 de milioane de conturi în care a fost folosită opțiunea „Vezi ca”. Drept urmare, în jur de 90 de milioane de oameni vor trebui să se autentifice din nou pe Facebook sau pe aplicațiile în care folosesc autentificarea cu contul de Facebook. După ce s-au autentificat, utilizatorii afectați vor primi o notificare în partea de sus a paginii, în care se explică ce s-a întâmplat.

În al treilea rând, am sistat temporar opțiunea „Vezi ca / View As” și facem verificări de securitate.

Acest atac a exploatat interacțiunea complexă a mai multor secvențe din codul nostru și vine ca urmare a unei modificări pe care am făcut-o la încărcarea de clipuri video în iulie 2017 și care a afectat opțiunea „View As”. Atacatorii au găsit această vulnerabilitate și s-au folosit de ea pentru a obține codul de acces token al unui cont, din care au avut apoi acces la alte conturi, cărora le-au obținut codurile de acces.

Întrucât abia am început investigațiile, trebuie să stabilim dacă aceste conturi au fost folosite de hackeri sau dacă au fost accesate informații din ele. Nu știm cine se află în spatele acestor atacuri sau de unde vin. Ne străduim să înțelegem mai bine ce s-a întâmplat și vom revenit cu detalii când vom avea mai multe informații sau dacă datele problemei se schimbă. De asemenea, dacă descoperim și alte conturi afectate, le vom reseta imediat codurile de acces token.

Intimitatea și securitatea utilizatorilor este extrem de importantă și ne pare rău în legătură cu cele întâmplate. De aceea am luat imediat măsuri pentru a securiza aceste conturi și pentru a anunța utilizatorii ce s-a întâmplat. Nu este necesară schimbarea parolei la cont. Dar utilizatorii care au probleme la autentificare, de exemplu pentru că și-au uitat parola, pot vizita Centrul de ajutor / Help Center. Și dacă cineva dorește să ia măsuri de precauție și să se dezautentifice din cont, poate accesa secțiunea „Securitate și autentificare / Security and Login”. Aceasta afișează locațiile din care utilizatorul este autentificat pe Facebook, cu opțiunea de dezautentificare generală.

sus(1)jos(6)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns