taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician
container spital gherla

44 izolați la domiciliu la Gherla, încă 5 vindecați la Cluj, au sosit două containere la spital

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla – Centrul Operativ a anunțat vineri că
pe teritoriului administrativ al Municipiului există în acest moment 44 de persoane în autoizolare și niciun caz de infecţie cu COVD-19.

„Se află în autoizolare persoanele care s-au întors dintr-o călătorie din străinătate. Ele au obligația ca pe o perioadă de 14 zile de la intrarea în țară să rămână izolate. Toate persoanele aflate în autoizolare sunt monitorizate permanent de către Poliția Municipiului Gherla, Poliția Locală, Inspectoratul de Jandarmi și Pompieri.

Reamintim tuturor celor care se află în această situație că părăsirea locului de autoizolare, precum și contactul direct cu orice persoană, indiferent de motiv, le este interzis. Cei care nu respectă regimul de autoizolare, vor primi sancțiuni contravenționale sau penale, după caz.

Astăzi au fost aduse două containere de 12, respectiv 6 m, cu 3 saloane şi un grup sanitar, realizate special pentru spitale, în scopul folosirii acestora pentru consultaţii. Containerele au fost montate în parcarea de la intrarea în spital.

Pentru trierea pacienţilor rămân în continuare corturile asigurate de pompieri.

S-a luat decizia ca săptămâna viitoare să fie convocată o şedinţă de îndată a consiliului local, la care autoritatea executivă să promoveze un proiect de hotărâre privind alocare sumei de aproximativ 300.000 de lei pentru situaţii de urgenţă, în scopul achiziţionării pentru populaţia municipiului a unui pachet minimal, compus din mănuşi, măşti și dezinfectant.

Efectivele echipelor de lucru care execută dezinfecţia au fost mărite şi continuă activitatea în oraş conform planificărilor comunicate la scările blocurilor care urmează a fi dezinfectate.

Pentru informarea exactă a cetăţenilor, planificările vor fi comunicate din nou.

Piaţa agroalimentară şi hala de lactate rămân în continuare deschise, orice modificare va fi adusă imediat la cunoștința publicului.

Activitatea magazinelor din oraș se desfășoară în condiții normale, cu respectarea restricționării accesului.
Serviciile de utilități publice și salubrizare se desfășoară în condiții normale.

Recomandăm cetățenilor să evite deplasările inutile!

Rugăm cetățenii să respecte toate prevederile Ordonanţelor Militare privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 aduse la cunoștință oficial prin mijloacele mass-media. Cei care vor încălca prevederile ordonanțelor militare vor fi sancționați contravenţional sau penal, după caz.

Toate informațiile și hotărârile Comitetului Național Special pentru Situații de Urgentă, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, precum și a altor autorități publice vor fi aduse la cunoștință publică în cel mai scurt timp”, mai informează Centrul Operativ al Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

La nivelul județului Cluj, cinci persoane depistate pozitiv au fost vindecate vindecate și externate vineri. Este vorba despre patru femei cu vârste cuprinse între 41 și 52 de ani și un bărbat cu vârsta de 38 ani.

De la începutul epidemiei, la Cluj s-au înregistrat 16 cazuri de persoane vindecate la Cluj, dintre care 9 cu domiciliul în județ, iar restul din alte județe.

Peste 870 de polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat la data de 2 aprilie 2020, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, în județului Cluj. Aceștia au fost angrenați în misiuni pentru menținerea ordinii publice în zona locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru respectarea restricțiilor de circulație impuse, escortarea convoaielor ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale ș.a.

Autorităţile au verificat modul în care se respectă interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, fiind întreprinse 726 de activități în acest sens. De asemenea, au fost derulate 464 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Totodată, 120 unități economice au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite, nefiind constatate nereguli.

Pentru nerespectarea măsurilor stabilite prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 872 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 292.200 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 64 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați, care furnizează servicii de asistență medicală în prespital, în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției. În ultimele 24 de ore a fost asigurat transportul pentru 83 de cetățeni români, reîntorși pe aeroportul din Cluj-Napoca, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

Prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030), peste 970 de clujeni au primit informații direct de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

Apelați 112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, numai în cazuri de urgenţă, care necesită intervenţia promptă a structurilor specializate pentru soluţionarea acelui eveniment.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: 547 persoane în carantină, 4.521 persoane în autoizolare la domiciliu, 62 persoane depistate pozitiv, internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello” Cluj-Napoca.

Ieri, 2 aprilie, o aeronavă a Forțelor Aeriene Române a efectuat un zbor pentru aducerea unor echipamente de protecție medicală din Turcia, constând în 100.000 măști de protecție tip FFP2 și FFP3, achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Echipamentele vor fi alocate, în funcție de nevoi, personalului medical si forțelor de intervenție operative.

În țară, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.418 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 52 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până vineri, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 284 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 9 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Diferențele de cifre față de ziua anterioară referitoare la persoanele vindecate din județele Caraș-Severin și Prahova sunt din cauza faptului că unități spitalicești din aceste județe au rectificat datele comunicate anterior.

Până la zi, 116 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin și Mureș, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 445 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 83 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.531 de persoane. Alte 114.646 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 31.657 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 913 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.385 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 285 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 744 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 9.143 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.090.347 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 221 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Cetățenii sunt îndemnați să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

sus(26)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Totusi câte persoane sunt cu COVID 19 în județul Cluj, articolul spune că sunt 62 iar pe site-ul mai.gov.ro sunt 108. Sau de ieri pana azi s.au mai înregistrat 62?

    sus(1)sus(3)

Lasă un răspuns