taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
gal ghgerla

20 de tineri din România în proiectul #GenerationEU

20 de tineri din toată țara, care fac parte dintr-o asociație de tineret sau o asociație care vizează activități pentru tineri, au fost selectați să facă parte din proiectul #GenerationEU: Promotori ai democrației europene 2020, derulat de Biroul Parlamentului European în România alături de partenerii săi (https://www.europarl.europa.eu/romania/ro/ue_si_tinerii/promotori_democratie.html). Proiectul își propune promovarea în comunitățile locale a beneficiilor apartenenței la UE.

Andreea Pușcaș (26 ani), managerul Asociației Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene din Gherla, a primit acordul organizației din care face parte pentru a aplica la acest proiect european dedicat tinerilor din România și a fost aleasă drept unul din promotorii democrației europene în 2020.

Acest proiect oferă tinerilor șansa de a se implica în viaţa civică europeană și oportunitatea de a dialoga cu reprezentanţii României în Parlamentul European.

andreea puscas ghgerla

Andreea și -a propus să organizeze acțiuni de comunicare online și offline pentru promovarea beneficiilor apartenenței României la UE , mai exact să prezinte locuitorilor din Gherla oportunitățile de finanțare ale Strategiei de Dezvoltare Locală a Municipiului Gherla, elaborată în etapa I a mecanismului DLRC – Dezvoltare Locală Plasată sub Responsabilitatea comunității, care a fost declarată finanțabilă de către Ministerul Fondurilor Europene.

Pentru ca banii strategiie să ajungă la Gherla, este nevoie ca autoritățile locale, persoanele juridice și fizice sau ONG-urile, să elaboreze proiecte și să obțină finanțare pentru ele, prin intermediul Asociației GAL Plaiuri Someșene, care are un total de 26 de membrii și patru angajați, membrii fondatori fiind Municipiul Gherla, Asociația Oastea Domnului și firma Business Enterprise Solution.

Andreea acționează astfel încât persoanele să nu aibă reticențe atunci când vine vorba de fonduri europene și să se înțeleagă că aceste fonduri vin în sprijinul soluționării unor probleme și a unor insuficiențe. La viitoarea sesiune de comunicare dorește să își prezinte experiența de aproape doi ani ca manager al proiectului „Implică-te în prezent! Schimbă viitorul! – Funcționarea Grupului de Acțiune Locală Plaiuri Someșene, cod MYSMIS 123789, proiect finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) cu o valoare totală de 1.192.922,79 lei, din care 1.133.276,67 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE/ILMT, iar 59.646,12 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

Totodată, mesajul pentru tinerii de aceeași vârstă să îmbrățișeze orice oportunitate care le extinde orizontul și viziunea. În timpul studenției, Andreea a beneficiat de o bursă Erasmus și a studiat un an de zile în Belgia și crede că acest tip de experiențe o definește și îi dă curaj. Își dorește ca tinerii să aibă curajul de a fi independenți și inovatori și le sugerează să urmeze calea antreprenoriatului.

Unul din proiectele strategiei locale presupune stimularea înființării de noi afaceri prin măsuri integrate de consiliere/formare/mentorat/ scheme de microgranturi prin POCU și are o valoare totală de 700 000 euro, reprezentând o oportunitate extraordinară pentru mici antreprenori la început de drum. http://plaiurisomesene.ro/wp-content/uploads/2020/03/NOI-AFACERI-MICRO-GRANT-CICIOVAN-NICOLETA.pdf

Bugetul total al Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Gherla este de 7.305.000 EURO din care 4.830.000 EURO investitii pe Programul Operational Regional, 2.070.000 EURO investitii din cadrul Programului Operational Capital Uman si 390.000 EURO de la Bugetul Local. Cofinantarea nationala reprezinta 5%. Mai multe informații despre specificul măsurilor și intervențiilor acesteia pot fi consultate pe website-ul Gal Plaiuri Someșene. http://plaiurisomesene.ro/fisa-de-interventie/

sus(7)jos(6)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns