ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
copii tableta

17 clase/grupe și-au suspendat activitatea în județul Cluj, nicio unitate închisă

La aproape o săptămână de la deschiderea cursurilor, activitatea didactică se desfășoară în condiții optime în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ, consideră Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

„Suntem în legătură permanentă cu directorii unităților de învățământ, care gestionează respectarea măsurilor de siguranță, dar și comunicarea cu părinții, care, la rândul lor, informează permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor și elevilor.

În aceste zile am centralizat cazurile de elevi cu simptome, dar și cazurile confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa/grupa respectivă (17 clase/grupe de preșcolari/elevi) la nivelul județului, dar și 30 de cazuri de angajați ai școlilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmați, alții, contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP Cluj cu Sars-CoV-2.

Situațiile diferă de la o unitate la alta, sunt elevi care nu au fost prezenți fizic în data de 8 februarie 2021 la școală, pentru că erau deja confirmați pozitiv sau aveau simptome sau membri ai familiei confirmați. Aceeași situație este și la angajații unităților de învățământ preuniversitar. Luând în considerare perioada de incubație, cred ca suntem cu toții de acord că apariția acestor cazuri nu are neapărat, ca sursă infectarea în cadrul școlii.

În aceste situații, unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile. Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței comunicate de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar, propuneri care sunt analizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, se arată într-un comunicat al ISJ Cluj.

„Îmi exprim încrederea că, dacă toată populația va respecta, în continuare, măsurile sanitare și de păstrare a distanței, nu vor apărea focare la nivelul localităților, care să ne determine să luăm decizii de suspendare a activităților cu prezență fizică în unitățile școlare din județul Cluj”, declară Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Situație epidemiologică școli România  – 11 februarie, ora 18:00

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului al II-lea (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. În 8 județe nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeș, Brăila, Giurgiu, Neamț, Sibiu, Satu Mare, Tulcea și Vâlcea).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS – CoV – 2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Număr total de cazuri la nivel național:

1. Elevi confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 244

2. Clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie: 171

3. Angajați confirmați în perioada 8 – 11 februarie: 329.

„Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS – CoV – 2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, spune ministerul.

foto: arhiva

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns