taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
om afacere bani

15 ani de la înființarea DGA și luptă împotriva corupției din MAI

30 Mai 2020 – Ziua Aniversară a Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.), coincide în mod fericit în acest an cu împlinirea a 15 ani de activitate. Direcția Generală Anticorupție este o structură tânără a Ministerului Afacerilor Interne (înfiinţată în anul 2005 prin Legea nr. 161/2005, privind stabilirea unor măsuri pentru prevenirea şi combaterea corupţiei), specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

Înfiinţarea Direcţiei Generale Anticorupţie s-a înscris pe linia măsurilor adoptate de România în vederea accelerării luptei împotriva corupţiei în M.A.I., constituind una din sarcinile prioritare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră în cadrul procesului de integrare în Uniunea Europeană pe Capitolul 24 Justiţie şi Afaceri Interne.

Cu fiecare an parcurs, D.G.A. s-a format ca unitate de poliţie judiciară alcătuită din profesionişti care au contribuit, fiecare, la dezvoltarea acesteia. Prin prisma activităţilor întreprinse, a rezultatelor obţinute şi a identităţii dobândite în această perioadă, considerăm că ne-am onorat fiecare misiune ce ne-a fost încredinţată. Fiecare pas făcut înainte a însemnat acumularea unui capital semnificativ de experienţă, odată cu câştigarea respectului şi încrederii.

Strategia Naţională Anticorupţie 2016-2020 a creat premisele dezvoltării instituţionale pentru structura noastră, fiind nominalizată în conţinutul acestui document programatic împreună cu Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie în rândul instituţiilor care au contribuit la eficientizarea luptei anticorupţie în România.

„La ceas aniversar, mulțumim celor care s-au implicat în lupta anticorupție, sub orice formă, având în vedere faptul că este o prioritate națională, vă asigurăm de întreaga noastră considerație și de faptul că depunem toate eforturile în scopul dezvoltării unei societăţi integre, în conformitate cu deviza D.G.A.: „INTEGRITATE PENTRU CREDIBILITATE”, transmite serviciul județean Cluj al DGA.

Semnificaţia elementelor din sigla DGA: SCUTUL – apărarea valorilor, RAMURILE DE LAURI – atribut al victoriei, SPADA – puterea de a face dreptate, COROANA DESCHISĂ – perfecţiunea!

La nivelul judeţului Cluj, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, str. Corneliu Coposu, nr. 167, tel/fax. 0264 401064 sau e-mail cluj.dga@mai.gov.ro.

Cetăţenii care vor să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de personalul M.A.I., se pot prezenta la sediul indicat mai sus, precum şi în cadrul programului de audienţe organizat la biroul S.J.A. Cluj din incinta Instituţiei Prefectului județului Cluj, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 58, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 1200 – 1500.

De asemenea, faptele de corupţie ale personalului M.A.I. pot fi sesizate la linia gratuită anticorupţie a D.G.A., Call Center 0800.806.806.

foto: arhiva

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns