taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
politie gherla control seara

112 persoane izolate la domiciliu la Gherla, niciun caz confirmat de Coronavirus, persoane amendate, nu au respectat restricția de deplasare

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla – Centrul Operativ a anunțat miercuri că a crescut numărul persoanelor izolate la domicilui și că, în continuare, nu s-a confirmat niciun caz de persoană infectată cu noul Coronavirus în oraș.

„Având în vedere evoluția situației create de coronavirus la nivel internațional și național și ținând seama de comunicările oficiale ( Comitetul Național Special pentru Situații de Urgentă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetului Local pentru Situații de Urgență ) informăm cetățenii Municipiului Gherla că pe teritoriului administrativ al Municipiului există un număr de 112 persoane în autoizolare .
Aducem la cunoștința acestor persoane ce le este interzis cu desăvârșire sub orice motiv, părăsirea locului de autoizolare , precum și contactul direct cu orice persoană.

Referitor la cazul vehiculat în presă a persoanei din Gherla despre care s-a afirmat că este infectată cu virusul Covid-19 menționăm că până în prezent această informație nu se confirmă.

În vederea punerii în aplicare a Ordonanței Militare nr.3/24.03.2020 s-au înființat filtre formate din polițiști, polițiști locali și jandarmi la intrările și ieșirile din oraș precum și patrule pedestre.

S-au aplicat un număr de 7 sancțiuni contravenționale persoanelor care nu respectă regimul de circulație stabili prin ordonanțele militare.

Solicităm cetățenilor Municipiului Gherla să respecte regimul de circulație al persoanelor și să nu părăsească fără un motiv întemeiat locuințele.

Din informațiile comunicate de Poliția Municipiului Gherla rezultă că în această perioadă au crescut numărul de infracțiuni la nivel național în ceea ce privește achizițiile online. În acest sens rugăm cetățenii să manifeste responsabilitate și atenție sporită la momentul achiziționării online a diferitelor produse.

Primăria Municipiului Gherla a alocat fonduri necesare pentru desfășurarea activității Spitalului și achiziția de containere pentru triaj și tratamentul pacienților. De asemenea din fondurile alocate a fost completat necesarul de materiale și dezinfectanți prin inițierea achizițiilor prin SICAP.

Începând cu data de 25.03.2020 toate persoanele care intră în țară, indiferent din ce țară vin vor intra obligatoriu în izolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile.”

Comitetul mai informează locuitorii orașului în legătură cu măsurile care au intrat în vigoare miercuri.

„Având în vedere evoluția situației create de coronavirus la nivel internațional și național și ținând seama de emiterea Ordonanței nr. 3/24.03.2020 de către Ministerul Afacerilor Interne comunicăm populației Municipiului Gherla că începând cu data de 25.03.2020 ora 12.00 se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei mai puțin pentru situațiile prevăzute de art.1 din Ordonanța Militară nr.3/24.03.2020 – anexată prezentului comunicat de presă:

Este interzisă circulația personalelor care au împlinit 65 de ani în afara locuinței, circulația fiind permisă doar în intervalul 11:00-13:00 strict pentru motivele prevăzute la art.2 din Ordonanța Militară nr.3/24.03.2020.
În afara intervalului orar 11:00-13:00 este permisă circulația persoanelor care au împlinit 65 de ani dacă aceasta se face în interes profesional sau pentru realizarea de activități agricole.

Pentru verificarea motivului deplasării începând din 25.03.2020 ora 12:00 se vor prezenta documentele prevăzute la art.4 din Ordonanța Militară nr.3/24.03.2020.

În ceea ce privește activitatea piețelor agroalimentare producătorii agricoli, comercianții și cumpărătorii sunt obligați să păstreze distanța socială și de siguranță de minim 1,5 metri iar comercianții și producătorii agricoli sunt obligați să poarte mănuși și măști procurate din surse proprii.

Menționăm că producătorii agricoli și comercianții care nu respectă măsurile impuse vor fi sancționați contravențional, accesul acestora în piețe putând fi restricționat.

Referitor la valabilitatea documentelor care expiră pe perioada stării de urgențe, eliberate de autoritățile publice, precizăm că acestea pot fi preschimbate într-un termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență, documentele respective fiind valabile pe toată această perioadă.

Rugăm cetățenii Municipiului Gherla să dea dovadă de responsabilitate și să respecte măsurile stabilite prin Ordonanțele Militare emise până în prezent, să respecte regulile de autoizolare și să se informeze cu privire la situația actuală doar din surse oficiale.”

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

foto: arhiva

sus(47)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns