ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
liceu petru maior gherla

100 de ani de şcoală românească la liceul Petru Maior, cu lansare de carte, sport și petrecere – VIDEO

A fost mare sărbătoare la liceul Petru Maior din Gherla, pe tot parcursul zilei de joi. Începând cu ora 9 s-a dat startul manifestărilor dedicate aniversării a 100 de ani de şcoală românească.

La acest centenar au onorat evenimentul numeroși invitaţi, între care șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus, reprezentanți de la Consilului Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Gherla, foşti profesori şi elevi ai unităţii de învăţământ din localitate, Pierrot Sabot, președintele Asociației de Prietenie Yzeure-Gherla, invitați.

Oaspeţii au fost salutaţi de directorul liceului, Cosmina Forţ şi de directorul adjunct Livia Divricean, care au scos în evidenţă importanţa acestui eveniment aniversar în viaţa cadrelor didactice şi elevilor.

Valentin Cuibus a înmânat o diplomă de excelenţă liceului, semn al respectului şi preţuirii activităţii. Urări aniversare a transmis în cuvântul său și primarul Ioan Neselean, fost elev al unității. Omagiu personalităţilor lui Petru Maior şi primului director, dr. Emil Precup, au adus profesorii Ioan Câmpean şi Mircea Câmpean. Șeful ISJ a înmânat diplome de excelență foștilor și actualului director al liceului și a primit, la rândul său,  o plachetă aniversară și noua monografie a liceului.

A urmat un Te Deum, săvârşit de protopopul ortodox pr. Paul Iulian Isip şi protopopul greco-catolic, pr . Alexandru Hruban, urmat de dezvelirea unei plăci aniversare la intrarea în liceu.

Oaspeţii au vizitat sălile de clasă, laboratoarele şi cabinetele şcolii și au putut admira pe holuri arhiva fotografică a liceului, dar şi lucrările de artă plastică ale elevilor.

Programul a continuat la sala de sport. Aici s-a intonat Imnul Naţional şi Imnul Liceului „Petru Maior”, interpretat de corul şcolii, dirijat de prof. Camelia Florea. Elevul Denis Măhălean din clasa a XII-a a prezentat un discurs al directorului interbelic al liceului, dr. Emil Precup. A fost proiectat și un film depsre liceu, realizat de prof. Adrian Mocian.

galerie foto: imagini de la festivități

galerie foto gherlaMomentul principal a fost lansarea cărţii „Liceul Petru Maior Gherla 1919-2019″, semnată de Ioan Câmpean, Mircea Câmpean, Emilia Câmpean, cu o prezentare făcută de autori.

A luat cuvântul Dorin Marian, fostul consilier al președintelui Emil Constantinescu, cu un discurs motivațional adresat elevilor prezenți în sală. Gabriel Rusu, fost director adjunct la Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca, istoric și artist grafic, a retrăit plin de emoție cei mai frumoși ani ai liceului. La final, corul elevilor şi Ansamblul „Valea Someşului” au susţinut un scurt program artistic.

liceu petru maior gherla dans popular

După-amiază a avut loc „Meciul generaţiilor” LPM la baschet, ocazie cu care s-au reîntors acasă mulţi foşti componenţi ai „echipei de aur”, formaţie ce a evoluat cu mult succes în competiţiile republicane rezervate juniorilor.

video: imagini din timpul festivităților

Aniversarea s-a încheiat cu LPM Fest, un program cu muzică, dans şi bună dispoziţie, unde profesorii au dansat alături de elevi, iar atmosfera a fost una de prietenie.

Szekely Csaba

  • știre în curs de actualizare – revenim cu mai multe imagini video în jurul orei 21
fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns